Frågor

Ar Skicka latt forsakrat?

Är Skicka lätt försäkrat?

De få gånger jag sålt och skickat med Skicka Lätt så har jag gjort det väldigt tydligt för köparen om denne bestämt vill spara en hundring på frakten så ansvarar jag inte för om paketet kommer bort i och med att det inte är försäkrat.

Vad är PostNord skicka lätt?

Med Brev Skicka Lätt kan du skicka lättare varor, som exempelvis en bok, upp till 2 kilo. Brevet lämnas hos något av våra ombud. Brevet är spårbart. Mottagaren får en sms- eller brevavi när brevet finns att hämta och avsändaren får en bekräftelse när brevet är hämtat.

Är PostNord statligt ägt?

Moderbolaget PostNord AB, som är ägare till dotterbolagen Post Danmark A/S och Posten AB, är ett svenskt publikt bolag som ägs till 39,3 procent av den danska staten och till 60,7 procent av den svenska staten.

Kan PostNord skriva ut fraktsedel?

Du kan också köpa ditt paket från ett av våra postombud. Har du ingen skrivare? Inga problem, nu kan du skriva ut dina fraktsedlar direkt hos ditt ombud.

Är paket försäkrat med PostNord?

Du som kund hos PostNord och som transporterar varor genom PostNord kan välja att teckna ett eget försäkringsskydd för dina varor under transport eller välja att omfattas som medförsäkrad i PostNords varuförsäkring för dina transporterade varor enligt den rutin för anmälan och inrapportering som PostNord tillämpar för …

Är Skicka lätt spårbart?

Med Skicka Hem kan du skicka lättare varor, som exempelvis en bok, upp till 2 kilo. Försändelsen levereras i mottagarens postlåda. Om försändelsen är för stor för att gå ner i postlådan, aviseras mottagaren för att hämta den hos ombud. Försändelsen är spårbar.

Hur funkar PostNord skicka direkt?

Köp frakt online i Skicka Direkt Skriv ut fraktsedlarna direkt hos ditt postombud, eller skriv ut fraktsedlarna själv och lämna sedan in dina paket hos valfritt ombud. Snabbt och enkelt med Skicka Direkt.

Vad kostar skicka lätt?

Vad kan man skicka med Skicka Lätt? Du kan skicka sådant som väger upp till 2 kg. Måtten sträcker sig från en längd på 14 som minst och 60 cm som högst. Priset upp till 1 kg är 63 kr och för 2 kg kostar det 95 kr.

Vilka privatiserade Posten?

Posten

Historia
Eget kapital ▼ 2,955 miljarder SEK
Struktur
Ägare Svenska staten Danska staten
Moderbolag PostNord AB

Vem sålde Posten?

Postnord

Historia
Eget kapital ▲ 9,133 miljarder SEK
Struktur
Ägare 2021-05-14 Svenska staten – 60% Danska staten – 40%
Moderbolag Regeringskansliet

Hur gör man fraktsedlar?

Detta ska en fraktsedel innehålla

  1. Avsändare. Namn och adress för företaget eller personen som skickar sändningen.
  2. Mottagare. Namn och adress för företaget eller personen som ska ta emot varan.
  3. Antal kollin.
  4. Innehåll.
  5. Ömtåligt gods.
  6. Vikt.
  7. Volym (längd, bredd och höjd)
  8. Leveransavisering.

Kan postnord skriva ut Retursedel?

Du kan även skriva ut returfraktsedeln själv och boka upphämtning eller så kan du returnera ditt paket hos ditt lokala ombud. Detta gäller alla dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Det är också möjligt att spåra ditt paket för att vara säker på att det kommit fram till företaget som ska ha det.

Share this post