Ny

I vilket land tillverkas Polestar?

I vilket land tillverkas Polestar?

Polestar spaces kommer att ha introducerats på 25 platser under 2021. Vårt högkvarter finns i Sverige, vår egna anläggning för forskning och utveckling finns i Storbritannien, och vi producerar bilar i både Kina och USA.

Vilka tillverkar Polestar?

Polestar (Polestar Performance AB) är ett svenskt bilmärke som härstammar från Volvo Personvagnars prestandabolag och varumärke, baserat i Göteborg, Sverige. Företaget tillverkar hybrid- och elbilar i Kina, samt optimerar Volvos motorer.

Vilket märke är Polestar?

Polestar 2 är en elbil som Volvo Personvagnars dotterbolag Polestar introducerade på Genèvesalongen i mars 2019. Bilen tillverkas sedan 2020 i Luqiao i Kina.

Hur mycket äger Volvo av Polestar?

Volvo Cars äger sedan juli i år 49,5 procent av aktierna i Polestar. De skriver i ett pressmeddelande att de även efter börsnoteringen kommer att äga ”nära 50 procent” av bolaget. Affären kommer att frigöra omkring 9 miljarder kronor för Polestar.

Är Polestar Volvo?

Volvo Cars meddelar i dag att de förvärvar ytterligare aktier i elbilstillverkaren Polestar. I ett pressmeddelande berättar Volvo Cars att de utökar sitt ägande i Polestar till 49,5 procent av bolagets aktier, och att tilltron till Polestars position och potential på marknaden för ”premium-elbilar” är mycket stor.

Vem äger bilmärket Polestar?

Thomas Ingenlath är CEO för Polestar. Den Volvo Cars-ägda elbilstillverkaren Polestar är inte längre helägt av Volvo Cars. Detta sedan man tagit in 550 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,7 miljarder kronor, i en riktad försäljning av aktier.

Är Polestar en Volvo?

När introduceras Polestar?

Prospektet är ett viktigt steg mot den planerade noteringen som väntas ske under första halvåret 2022. Även tidsplanen är dock en upprepning av tidigare besked och i praktiken har egentligen inte mycket konkreta nyheter kring Polestar framkommit.

Är Polestar och Volvo samma?

Sedan juli 2015 är Volvo Cars helägare av Polestar Performance som är en avknoppning från motorsportsatsningen med samma namn och som Volvo samarbetat med sedan 1996. Under flera år har Volvo tillsammans med Polestar erbjudit kunderna Volvo-prestandamodeller samt optimeringspaket till befintliga modeller.

Share this post