Blogga

Vad kravs for att bli konduktor?

Vad krävs för att bli konduktör?

Utbildning är några veckor lång, ett vanligt upplägg är på fyra veckor intensiv träning där teori varvas med praktik. För tågvärd / tågvärdinna finns det vidareutbildningar till AGS (avgångssignalerare) och till instruktör, vilket innebär bland annat att man får ännu mer ansvarsfulla arbetsuppgifter.

Vad behöver man för att bli tågvärd?

För att bli tågvärd krävs det att du har gymnasiekompetens och att du är serviceinriktad. Det är även önskvärt att du kan hantera flera språk. Språk kan du också läsa som individuellt val. Under din gymnasieutbildning kan du söka praktik eller sommarjobb som tågvärd för att få extra erfarenhet inom yrket.

Vad gör dig till en bra tågvärd?

För att trivas som tågvärd behöver du vara engagerad, lyhörd, ansvarsfull, social och trevlig. Du bör ha god punktlighet och gilla att lösa problem. Du behöver vara tydlig, stresstålig, lugn och ha tålamod. Det är bra om du kan flera språk, men det är inget krav hos oss.

Vad är en konduktör?

Konduktör, även tågmästare, är en tjänsteman som på ett persontåg, en spårvagn, buss e. dyl. övervakar ordningen samt mottar och kontrollerar passagerarnas biljetter, färdbevis, rabattkort med mera.

Hur blir man lokförare SJ?

Utbildningen vänder sig till dig som har en lokförarexamen och giltigt förarbevis. För att kvalificera dig till vår företagsspecifika utbildning behöver du genomgå intervjuer och en obligatorisk hälsoundersökning samt alkohol- och drogtest med godkänt resultat, enligt Transportstyrelsens krav.

Hur mycket tjänar tåg?

Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Tågvärd inom tågvärdar och ombordansvariga….Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Privat sektor Privatanställda arbetare
31 200 kr 31 200 kr 31 200 kr

Vad är det som gör dig till en bra tågvärd hos oss på SJ?

erfarenhet av kundservice och försäljning är meriterande. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du kan ytterligare språk. Som tågvärd hos SJ ser du till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna.

Share this post