Rekommendationer

Kan man fa pengar nar man pantar 50 ores burkar?

Kan man få pengar när man pantar 50 öres burkar?

Från den 15 september Panthöjningen den 15 september innebär att konsumenterna betalar 1 krona i pant istället för 50 öre när de handlar sin dryck på burk. Under en övergångsperiod kommer det att finnas burkar med 50-öres pant och burkar med 1-kronas pant på marknaden.

Var gäller Pantamera kvitto?

Fakta om Pantamera Express – Unika kvittot löses in i anslutna butiker till ClearOn. – Konsumenten måste handla för hela värdet på pantkvittot. – I dag finns 54 Pantamera Expressautomater utplacerade på återvinningsstationer i sammanlagt 47 av landets kommuner.

Vem är tjejen i Pantamera?

Årets Pantameratolkning görs av stjärnskottet Myra Granberg. Hennes klubbiga beats och vassa texter har streamats runt 140 miljoner gånger och hon har blivit en av Sveriges största artister på svensk radio. Du…

Var pantar man vinflaskor av plast?

De burkar och flaskor som är märkta med pantsymbol och säljs på Systembolaget pantar du i närmaste matbutik.

Vilket år blev det självplock på systemet?

Men 1991 öppnar Systembolaget en försöksbutik med självbetjäning i Filipstad inför ett stort pressuppbåd. Nu får kunderna plocka själva i hyllorna och betala i en ”snabbköpskassa”. På det hela taget faller försöket väl ut, och alltfler butiker fräschas upp och byggs om till det nya sättet att handla.

Var kan man panta Läskbackar?

På förfrågan rekommenderar man att lämna tombacken på ICA Maxi (!) som fortfarande pantar backar trots att man inte längre säljer öl och läsk i back! Det hedrar Willys att de låter hänsyn till miljö och kundönskemål gå före maximerad förtjänst. Men hanteringen av tombackarna måste få en lösning.

Är det pant på ölflaskor?

Vi på Pantamera ansvarar endast för pantsystemet för metallburkar och plastflaskor. Vi hanterar inte glas. Glas med pant pantas i dagligvaruhandeln, medan engångsglas lämnas till glasåtervinningen (igloos för färgat respektive ofärgat glas).

Vilka butiker kan man panta i?

I vår karta över Sveriges pantmottagningar hittar du din närmaste pantstation – det kan både vara pantstationer i butiker, pantmottagningar och storpantarautomaten Pantamera Express på återvinningscentraler. Dessutom hittar du inlämningsställen för föreningar.

Share this post