Vad ska man säga på ett föräldramöte?
– På ett föräldramöte kan man visa vad man arbetar med i skolan. Låta elever vara med och berätta hur man jobbar exempelvis. Det är en stor skillnad jämfört med när föräldrarna gick i skolan, så visa helt enkelt hur det fungerar. Visa de positiva ögonblicken vi har i skolan.
Vad vill du ta upp med föräldrarna på mötet? Skriv en agenda för din presentation och skicka gärna hem några punkter till föräldrarna innan föräldramötet så de kan de förbereda sig och känna sig mer delaktiga på själva mötet. Repetera din presentation flera gånger, så att du ger ett säkert och lugnt intryck.
Vilka frågor ska man ställa till förskolan?
Här har vi samlat exempel på frågor som du som vårdnadshavare kan ställa till förskolan innan du väljer förskola till ditt barn….Maten på förskolan
- Var lagas maten?
- Erbjuder ni ekologisk mat?
- Vilka möjligheter till olika typer av kost finns?
- Hur ser ni på socker?
- Hur gör ni om mitt barn inte äter?
Hur lägger jag upp ett föräldramöte?
Säg till dig själv att du fixar det, säger Caroline. Båda är överens om att föräldramöten innebär en möjlighet att skapa goda relationer med vårdnadshavarna. – Om de tycker att du är en bra och stabil lärare, förmedlar de också den bilden till sina barn. Det underlättar när du ska skapa goda relationer med eleverna.
Vad är viktigt när man väljer förskola?
Checklista – tänk på detta när du väljer förskola Det första intrycket är viktigt, hur bemöter personal dig, barnen och varandra, hur känns stämningen. Kompetens, antal anställda, personalomsättning, fråga om allt som kan påverka omsorgen om ditt barn.
Vad är viktigt på förskola?
Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Barnen ska få möjlighet att lära och utvecklas genom att leka, skapa och utforska – på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Att ge barnen omsorg och trygghet är en viktig uppgift för förskolan.
Vad innebär att ha ett bra bemötande till föräldrar?
Bemöta föräldrarna på ett respektfullt sätt vid deras dagliga besök i förskolan. Vara goda förebilder genom att visa respekt och hänsyn mot varandra. Tydliga gemensamma trivselregler som följs upp och utvärderas årligen och revideras vid behov. Alla vuxna agerar vid otrevligt språk, konflikter eller ”skojbråk”.