Frågor

Vad betyder XC cykel?

Vad betyder XC cykel?

Cross country (XC) Hardtail är vanligt inom cross country, men det finns även heldämpade XC-cyklar med en lättare vikt.

Hur många växlar har en mountainbike?

Om man (i skrivande stund) köper en helt normalt mountainbike så kommer den med 30 växlar (3×10). Landsvägscyklarna kommer med 22 växlar (2×11). Och så finns det ett antal varianter av navväxlade system.

Vilken Ramstorlek ska man ha?

Generellt kan man säga att 47 cm ram passar dig som är 145-165 cm lång. Är du 155-180 cm lång kan du ha en stl 51 cm, men du sitter bäst på den om du är 160-175 cm. 55 cm ram är bästa valet om du är längre än 175 cm.

Är Scott en bra cykel?

För att Scott gör riktigt bra och populära cyklar är verkligen inget att prata tyst om. För dig som är intresserad av mountainbike så har vi ett stort sortiment av Scott cyklar och du kommer säkerligen hitta en Scott Cykel som faller dig i smaken.

Vad betyder XC mountainbike?

Crosscountry (XC) och maratoncyklar ska vara snabba både uppför och nedför. En snabb och lätt MTB med 100-120 mm fjädringsväg är vanligast. Ska du tävla i XC eller i långloppscupen är en hardtail den snabbaste modellen medan en heldämpad MTB passar bättre om du ska cykla mer tekniska stigar ute i skogen.

Hur växlar man på en mountainbike?

Byt växel så att den anpassas efter din hastighet och terrängen. Du bör alltid trampa medan du växlar, och du bör använda en växel som gör att du kan trampa jämnt och effektivt. De högra reglagen påverkar bakväxlarna. Den stora spaken gör att du flyttar till lättare (större) drev.

Hur fungerar växlarna på en mtb?

Så fungerar växlarna på en cykel Kedjekransen på baknavet har färre kuggar. Med växelspaken lyfts kedjan från det stora till det lilla kugghjulet eller tvärtom. Det sker med en framväxel (a), som för kedjan över på det andra kedjehjulet. När cyklisten byter växel, parallellförskjuts bakväxeln.

Är Scott Scale bra?

Recension: Scott Contessa Scale 900 29-tumsdäcken Maxxis Rekon Race DC fungerar alldeles utmärkt på både lerigt som halt underlag och har grepp både uppför och utför. Oavsett om du vill börja tävla lite smått eller bara ha kul i de lokala spåren är det svårt att hitta en mer prisvärd cykel.

Var tillverkas Scott cyklar?

Scott har numera sin bas i Schweiziska Givisiez och man utvecklar och tillverkar numera prylar för både cykling, skidåkning, motorsport och löpning.

Share this post