Blogga

Hur lang ar Gudarnas stig?

Hur lång är Gudarnas stig?

Du kan sedan välja att gå vidare ned mot Positano alternativt gå till den lilla mysiga orten Montepertuso (355 m). Gudarnas stig är en medelsvår vandring, på totalt ca 4 timmar. Bra skor, solskydd och vattenflaska är ett måste.

Hur lång är vandringen till Trollsjön?

Om någon vill utforska området ytterligare på egen hand är de mycket välkomna att göra så. Vid förutbestämd tid samlas vi igen och börjar vandra tillbaka. Turen börjar 10:00 med hämtning på Abisko Mountain Lodge ochvi räknar med att vara tillbaka ca klockan 17. Vandringen är cirka 12 km lång och cirka 400 höjdmeter.

Hur tar man sig till Trollsjön?

Hur lång är vandringen till Trollsjön? Vandringen till Trollsjön är 4,5 kilometer lång enkel väg. Man passerar först järnvägsstationen i Låktajokka, går genom dalgången Kärkevagge och i slutet av den ligger Trollsjön. Vandringen är enkel och går längs en väl upptrampad stig.

Kan man bada i Trollsjön?

Det är viktigt att vara medveten om vattendjupet när man ska bada i Trollsjön. Vistas man i området är det även viktigt att vara försiktig när man närmar sig branterna. Säkrast är det bakom staket eller på fast berg.

Får man tälta vid Trollsjön?

Vi valde att fortsätta utanför parken och tältade där istället för vid STFs stugor. I parken är det enbart tillåtet att tälta på anvisade platser.

När är bästa tiden att vandra i Alperna?

När snön smälter och solen tittar fram är det den allra bästa tiden för att vandra i Alperna. Glöm solsemester med stränder, tryckande värme och sand som hamnar där du inte vill ha den, samt trånga städer.

Finns det fisk i Trollsjön?

Här finns ett mäktigt utsiktsberg som man kan meta ifrån om man är försiktig. Du behöver ett fiskekort för att fiska i Trollsjön, här finns rikligt med sutare, abborre, sarv och mört.

Vart får man tälta i Abisko?

Du får tälta vart du vill längs lederna, förutom i Abisko Nationalpark. I själva nationalparken finns 3 tältplatser; Abisko Turiststation, efter bron över Nissunjokk och vid stugorna i Abiskojaure. Vill du tälta nära fjällstugorna och utnyttja deras service, betalar du en avgift.

Kan man vandra genom Lapporten?

Det var skönt att komma ut på en så väldigt lättvandrad led igen efter dessa tre dagar. Trots att det bitvis var tungt, blött, snårigt och varmt så var ändå vandringen genom Lapporten helt magisk. Jag vandrade i lugn takt. Man skulle enkelt kunna genomföra denna vandring på två dagar om man gick på.

Share this post