Ny

Vilken roll har du som kontaktman?

Vilken roll har du som kontaktman?

Kontaktmannen har en viktig roll i verksamheten och ansvarar bland annat för att ta fram en genomförandeplan för att du ska få en trygg och säker omvårdnad utifrån dina behov och önskemål. Kontaktmannen är också länk till övrig personal, arbetsledning och andra samarbetspartners.

Vilka arbetsuppgifter och ansvar har en kontaktperson?

Kontaktmannens ansvar och uppgifter Att samordna, representera och skapa kontakt med brukaren och dennes närstående samt att vara kontaktlänk mot omvärlden. Att utforma en genomförandeplan tillsammans med den enskilde samt informera arbetskamraterna om hur hjälpen ska utformas.

Vad gör man med en kontaktperson?

Som kontaktperson är man ett stöd och en vän för ett barn, en ungdom eller en vuxen. Man träffas ofta några gånger per månad och gör saker tillsammans som att promenera, fika, gå och handla, gå på bio eller liknande. Uppdraget kan se mycket olika ut, beroende på den enskildes behov.

Vad innebär Kontaktmannaskap i vilka verksamheter är det vanligt att vårdtagaren har en kontaktperson?

Genom Kontaktmannaskap tillvaratas medarbetarnas kompetens och ger goda förutsättningar för kontinuitet. Ett tydligt uttalat uppdrag och mandat, ger kontaktmannen befogenhet att vara ansvarig för samordning kring vårdtagarens behov och kommunicera till arbetsgruppen.

Vad har kontaktpersonen för ansvar när det gäller genomförandeplanen?

Informera om genomförandeplanen och dess syfte. Tillsammans med kunden upprätta en genomförandeplan utifrån kundens behov, resurser, förmåga och målsättning. Kunden ska vid varje upprättad plan ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Delaktigheten ska dokumenteras.

Varför vill man bli kontaktperson?

Kontaktpersonen fungerar som en vän och medmänniska till en ungdom eller vuxen som har någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Personen ska underlätta för den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isolering och är någon att uppleva nya saker tillsammans med.

Vad ingår i Kontaktmannaskap?

Kontaktmannaskap innebär att varje person som har beviljade insatser får en kontaktman utsedd i personalgruppen. Kontaktmannen är den som kommer att arbeta närmast dig och ansvara för att en genomförandeplan upprättas. Kontaktmannen kan också hjälpa till med att till exempel boka tider för fotvård och frisör.

Share this post