Allmänning

Hur skota Sammetssoffa?

Hur sköta Sammetssoffa?

Kamma sammetstyget med en mjuk borste för att underhålla sammetsluggen! Den allra bästa metoden för att få bort damm från sammetssoffan är att borsta den regelbundet med en mjuk borste. Se till att tyget är torrt, och borsta jämnt och över hela sitsen med en mjuk borste.

Hur tvättar man en Sammetssoffa?

Viktigt att komma ihåg är dock att sammet är känslig mot vatten, så undvik därför att tvätta tyget med en blöt trasa. Om vätska spills på sammeten kommer den inte att sjunka in i tyget direkt, utan lägga sig ovanpå som en hinna. Använd då en torr trasa eller hushållspapper för att suga upp vätskan.

Kan man tvätta Sammetssoffa?

Till att börja med så finns det inget magiskt recept för att få bort fläckar på sammet. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi i första hand kemtvätt. Alla våra kuddar har avtagbara dynor som du enkelt kan tvätta. För att jobba igenom fläckar själv så ska du försöka ta bort alla små fläckar med en gång.

Hur tar man hand om sammet?

Sammet är känsligt för vatten Då är det i regel kemtvätt som gäller. Sammet är ofta känsligt för vatten, så undvik att försöka gnugga bort fläcken med en blöt trasa. Om du spiller vätska på sammet så gäller det att vara snabb. Vätska sjunker oftast inte in i tyget direkt, utan tenderar att först lägga sig ovanpå.

Hur får man bort blod från sammet?

Blöt fläcken med kallt vatten så snabbt som möjligt för att undvika att blodet torkar in i tyget. En intorkad fläck kan vara svårare att få bort, så gör jobbet enklare för dig genom en snabb blötläggning. Har du större blodfläckar kan du blötlägga hela plagget i en balja kallt vatten.

Kan man tvätta sammet i tvättmaskin?

Du kan tvätta sammet i tvättmaskin på 40 grader, men följ alltid de enskilda rekommendationerna på produkten då även tex sömmar, tryck och broderier kan påverkas av hur tvätten görs. Ska du tvätta sammetstyget på dina större möbler, rekommenderar vi kemtvätt.

Kan man streama sammet?

ex en gardinkappa, hissgardin eller panelgardiner av sammet så går det alldeles utmärkt. Vår utbildade sömmerska kan sy allt du önskar av våra sammetstyger på metervara.

Hur få bort blod från tyg?

Färskt blod – skölj bort fläcken i kallt vatten. Gammal fläck – blötlägg i kallt vatten. Strö på rikligt med salt på fläcken, och låt dra. Tvätta i kallt vatten.

Share this post