Rekommendationer

Vad testar LegiLexi?

Vad testar LegiLexi?

LegiLexi har ägnat flera år till att utveckla, testa och kvalitetssäkra en serie tester som används för att följa alla elevers läsutveckling under lågstadiet. Testerna visar snabbt om någon elev inte hänger med och insatserna kan då sättas in tidigt och med rätt fokus.

Vad mäter LäsKedjor?

LäsKedjor-2 är ett standardiserat screeninginstrument för bedömning av läsförmåga hos elever i årskurs 1–9 och första året i gymnasiet. LäsKedjor-2 ger snabb och reliabel information om såväl klassens som enskilda elevers avkodningsförmåga.

Vad betyder LegiLexi?

LegiLexi. LegiLexi är en icke vinstdrivande stiftelse med visionen att alla barn ska lära sig att läsa ordentligt under lågstadiet i svenska skolan. Att kunna läsa är en grundförutsättning för fortsatt lärande och ett fundament för demokrati, välfärd och internationell konkurrenskraft.

Vad är Ordkedjor?

Bilda ordkedjor så att ni turvis får säga ett ord, vilket som helst, så att följande mönster bildas: Det föregående ordets sista bokstav blir den första bokstaven i följande ord. Om den första deltagaren säger t. ex. ”fotboll” ska nästa ord börja på ”l”, t. ex. ”loppa”, följande ord ska då börja på ”a”, t.

Vad menas med ortografi?

Ortografi, (även rättskrivning) till grekiska orthos ’rät, rätt’ och graphein ’skriva’, handlar om stavning, interpunktion, bruket av versaler och gemener, avstavning och särskrivning. Ortografi kan oftast direkt översättas med skriftspråk och inte sällan med stavning.

Vilken bild är rätt natur och kultur?

Vilken bild är rätt? ger svar på med vilken precision, flyt och säkerhet eleven kan läsa och förstå korta texter. Eleven läser en eller två meningar och avgör vilken av fyra bilder som passar bäst till texten. Testet hjälper dig att följa klassens utveckling och tidigt finna dem som behöver extra stöd.

Share this post