Populära

Vem ar riksbankschef i Sverige?

Vem är riksbankschef i Sverige?

Riksbankschef. Stefan Ingves tillträdde som riksbankschef och ordförande i direktionen den 1 januari 2006 med en mandatperiod på sex år. Ingves mandatperiod har förlängts två gånger (6 år + 5 år) och löper fram till och med 2022-12-31. Pressbild på Stefan Ingves finns på sidan Bilder på Riksbankens direktionsledamöter.

Hur lång är Stefan Ingves?

Stefan Nils Magnus Ingves, född 23 maj 1953 i Åbo i Finland, är en finlandssvensk ämbetsman och nationalekonom. Han är sedan 2006 chef för Sveriges Riksbank….Stefan Ingves[redigera | redigera wikitext]

Stefan Ingves
Tid i befattningen 1993–1994
Efterträdare Hans Jacobson
Född 23 maj 1953 Åbo, Finland

Hur mycket tjänar man om man jobbar på Riksbanken?

De nya lönerna blir med denna höjning för riksbankschefen 257 500 kronor per månad, för förste vice riksbankschefen 220 500 kronor per månad och för de vice riksbankscheferna 205 500 kronor per månad. Denna höjning bör i likhet med för övriga anställda i Riksbanken gälla retroaktivt från och med den 1 oktober 2020.

Hur många jobbar på Riksbanken?

På Riksbanken jobbar cirka 450 personer och vi finns vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm.

När avgår Stefan Ingves?

Löfven och Ingves är två av finanspolitikens viktigaste aktörer. Snart avslutar båda sina uppdrag. Stefan Löfven avgår den 7 november. Nästa år upphör också Stefan Ingves tid vid rodret för Riksbanken efter 16 år.

Hur gammal är riksbankschefen?

Svensk Damtidning har fått en timme med den strikt upptagne riksbankschefen Stefan Ingves, 64, och vi slår oss ner vid ett bord bredvid en gammal klocka, som en gång i tiden lämnades in till banken som pant.

Hur får man jobb på Riksbanken?

Jag är intresserad av att arbeta på Riksbanken, hur gör jag? Alla lediga tjänster publiceras på Riksbankens webbplats på sidan Lediga jobb. Du kan prenumerera på våra lediga jobb och skicka in en ansökan när du hittar något som passar dig.

Hur är det att jobba på Riksbanken?

Ständig utveckling. På Riksbanken erbjuds du kompetensutveckling varje dag – genom dina kollegor har du ständigt möjlighet att lära dig nya saker. Våra medarbetare har mycket hög kompetens, både rent akademiskt och erfarenhetsmässigt, och möjligheterna att lära är oändliga.

Share this post