Ny

Vad ar preikestolen som Mortensen och Holger reser till?

Vad är preikestolen som Mortensen och Holger reser till?

Följ med Holger och Mortensen på jakt efter en uråldrig skatt – Gjallarhornet! Resan går genom Norden, från danska Fyn i söder till Svalbard i norr. Det hemliga brödraskapet Den svarta solen jagar också efter den mytomspunna skatten.

Vem spelar Mary Diana i Geografens testamente?

Geografens testamente[redigera | redigera wikitext] Ahnborg spelar själv karaktären ingenjör Mortensen, medan Berg spelar Holger Nilsson (en ”modern Nils Holgersson”). Bland övriga roller märks Lena Granhagen som Mary-Diana Graaf i den andra delen och Isabel Reboia som Esmé i den tredje.

Hur många säsonger av Geografens testamente?

Ett fantastiskt och ruskigt äventyr för tittarna, säger Henrik Ahnborg, skådespelare och seriens regissör samt manusförfattare. Geografens Testamente – Europa är den tredje säsongen av den omtyckta UR-serien. Tidigare har vi fått följa med till Sveriges samtliga regioner samt Nordens alla länder.

Var ligger de djupa skogarna i Sverige?

De Djupa Skogarna är bandarernas mark och där ligger också Fantomens dödskallegrotta bakom ett vattenfall där också bandarernas by ligger. De Djupa Skogarna har varit Fantomenättens hem nästan i 500 år.

Vad handlar Geografens testamente?

En spännande tv-serie om Europas geografi för barn och unga. Följ med Esmé, Holger och Mortensen på äventyr genom Europa och upplev dess regioner och natur- och kulturlandskap. Under resan ställs du inför geografiska frågor, som varför olika platser ser ut som de gör och hur människa och natur samspelar.

Vad heter den geografiska platsen där Mortensen och Esme går i land?

Genom Ruhrområdet och Holland innan Mortensen och Esmé når de Västfrisiska öarna. Allt känns mörkt och tungt för våra hjältar och frågor- na hopar sig. De färdas genom ett böljande Yorkshire och vidare till Skottland.

Vad är ur?

Sveriges Utbildningsradio AB (UR) har till uppgift att bedriva programverksamhet inom utbildningsområdet i allmänhetens tjänst.

Var kan man se Geografens testamente?

Här hittar du alla våra program och serier indelade i ämnen för undervisning.

  • Engelska. Film och dramatiseringar.
  • Moderna språk. Franska.
  • Modersmål och minoritetsspråk. Albanska.
  • Svenska. Alfabetet.
  • Svenska som andraspråk och sfi. Sfi – svenska för invandrare.
  • Teckenspråk.

Vilka tre olika naturtyper passerar Donau?

Den rinner ut i Svarta havet genom Donaudeltat i Rumänien….Donau[redigera | redigera wikitext]

Donau
Danube, Dunaj, Dunav, Duna, Дунав, Dunărea, Дунáй (Dunaj), Tuna
Längd 2 860 km
Flodbäcken 817 000 km²
Vattenföring

Är ur pålitligt?

Som public service-bolag har UR ett särskilt uppdrag att förstärka, bredda och komplettera det andra gör inom utbildningsområdet. UR ska stå för fakta, vara pålitliga och opartiska i allt vi gör och vi ska alltid så noggrant som omständigheterna medger kontrollera sakuppgifter i programmen innan publicering.

Share this post