Frågor

Vad betyder visp?

Vad betyder visp?

En visp är ett verktyg som används för att blanda in luftbubblor i en vätska eller en vätskerik matråvara (exempelvis grädde), framför allt inom matlagning. Vispar som används vid matlagning och bakning kan vara gjorda av trä, metall eller plast.

Vilka delar har en elvisp?

En elvisp har ett par vispar, som roterar åt motsatta håll drivna av en eller flera elmotorer. Men hastigheten i elmotorer är mycket hög och motorerna alstrar värme, vilket ställer krav på kylning. En snäckväxel används för att driva visparnas axlar, och en fläkt som är fäst vid motoraxeln blåser luft över motorn.

Vilken elvisp ska man köpa?

OBH Nordica Hand Mixer 6761 imponerar med dess låga pris och bra prestanda, särskilt vid enklare saker som att vispa grädde. Betyget blir något lidande av dess höga arbetsljud och svårigheter med mer krävande uppgifter som degknådning men med dess riktigt låga pris får du fortfarande mycket elvisp för pengarna.

Hur många watt elvisp?

Hur många watt bör elvispen ha? Om elvispen ska användas till tuffare ingredienser och om en deg ska blandas och knådas behövs en stark motor med en effekt på minst 250-400 watt.

Vilken Bosch elvisp är bäst?

Råd & Rön ger modellen toppbetyg i ett test, där en uppsjö av bra elvispar blev testade och jämförda. Bosch MFQ4030 utför alla testets bak- och matlagningsuppgifter mycket väl, men det är framför allt i samband med vispning av grädde och knådning av deg, som modellen utmärker sig.

När använda elvisp?

Användningsområden. Elvispen är den köksmaskin som jag använder allra mest. Jag använder den till i stort sett alla recept på småkakor, mjuka kakor, pajdeg och när jag bakar bröd. Sedan används den till att vispa grädde, göra potatismos, pannkakssmet m.m. Listan på användningsområden är lång!

Hur länge har vispen funnits?

Vispens historia börjar redan i stenåldern och när vi människor skaffade oss boskap berättar Li. Stenåldersmänniskan hade skinnpåsar till att förvara grädden i och där vispades den till smör. Senare på vikingatiden tillverkades vispar av björkris och en visp av ris kan man ju faktiskt ha än idag säger Li.

Share this post