Trendig

Vem ager Fisker?

Vem äger Fisker?

2007 grundades Fisker Automotive av den danska bildesignern Henrik Fisker (bland annat känd för att ha designat många premiumbilar för Aston Martin) och Bernhard Koehler.

Vem äger Fisker Ocean?

Allt börjar med Fisker Ocean där vi fullt ut omfamnar en ren framtid för alla, sa Henrik Fisker, märkets grundare i samband med premiären tidigare i höst. Billig är den inte. Minst en miljard presumtiva därute som väntar på mer prisvärda alternativ. Då helst inte SUV modell stor.

När kommer Fisker Ocean?

De första leveranserna av elbilen Fisker Ocean ska starta i november 2022. Nu delar bilmärkets grundare Henrik Fisker med sig av de första bilderna från produktionslinan i Österrike. På bilderna får vi se de första målade bilarna på väg till prototyplinjen, berättar Henrik.

Vad kostar en Fisker?

Ett steg upp finns Fisker Ocean Ultra med mer utrustning, betydligt snabbare acceleration och längre räckvidd, upp till 61 mil. Den kostar 615 000 kr. Dyrast blir Fisker Ocean Extreme med 62 mils räckvidd, 0–100-tid på 3,6 sekunder och prislapp på 715 000 kr.

Vem tillverkar Fisker?

I Sverige, Norge och Danmark är det Mekonomen som ska sköta leveranser och service av Fiskers bilar. Bilarna kommer att tillverkas i Österrike i samarbete med Magna Steyr och produktionen startar om knappt ett år.

Vad kostar Fisker Ocean?

Fisker Ocean startar på 450 000 kronor. I november blev den omtalade elbilen Fisker Ocean officiell även om tillverkningen i österrikiska Graz ligger ett år fram i tiden. Med avtäckningen under bilsalongen i Los Angeles presenterades också bilens prislapp i USA: Från 37 499 dollar, motsvarande cirka 330 000 kronor.

Hur mycket kostar Fisker Ocean?

Ocean Ultra har 544 hästkrafter, en räckvidd på 61 mil och börjar på 615 000 kronor. Toppversionen heter Ocean Extreme och bjuder på något mer effekt med 551 hästkrafter och även ytterligare några mils räckvidd, 63 mil enligt WLTP. Startpriset för Extreme ligger på 755 000 kronor.

Var tillverkas Fisker?

Trots att Fisker Ocean främst är riktad mot den amerikanska marknaden, särskilt Kalifornien, är produktionen förlagd till Magna Steyr i österrikiska Graz. Tillverkningen kommer att starta om nästan exakt ett år, den 17 november 22.

Var tillverkas Fisker elbil?

I november blev den omtalade elbilen Fisker Ocean officiell även om tillverkningen i österrikiska Graz ligger ett år fram i tiden. Med avtäckningen under bilsalongen i Los Angeles presenterades också bilens prislapp i USA: Från 37 499 dollar, motsvarande cirka 330 000 kronor.

Vad är Fisker Ocean?

Fisker Ocean är skapad av den danske bildesignern Henrik Fisker som även lanserade lyxladdhybriden Fisker Karma för tio år sedan. Med Ocean har han velat skapa världens mest miljövänliga bil därför är har bilen vegansk inredningen och är tillverkad av återvunnet material, bland annat gummi, fiskenät och t-shirts.

Var tillverkas Fisker Ocean?

Share this post