Frågor

Vad ar en Key Account?

Vad är en Key Account?

Key Account Manager, ibland förkortat KAM, är en befattning inom ett företag som arbetar med företagets nyckelkunder, det vill säga företagets viktigaste kunder. Att arbeta som Key Account Manager innebär ofta att man är ansvarig för få namngivna kunder som har ett strategiskt värde för företaget.

Hur ser en KAM ut?

Key account management är den process inom ett företag som går ut på att planera och hantera ett ömsesidigt fördelaktigt partnerskap mellan en organisation och dess viktigaste kunder. Så kallade key accounts, det vill säga nyckelkonton, är viktiga för ett företags hållbara och långsiktiga tillväxt.

Vad är en KAM plan?

En Key Account Manager är kritisk för verksamheten, men även de bästa behöver stöd. För att lyckas med en nyckelkundsstrategi behöver det finns ett team som arbetar med kunden. Det handlar om att tillföra olika kompetenser, men även om att skapa relationer på flera olika nivåer mellan er och kunden.

Vad är en KAM?

Som Key Account Manager (KAM) och Account Manager har du hand om ett företags kunder eller specifika nyckelkunder. Ibland skiljer sig titlarna åt då en Account Manager kan vara något mer senior än en Key Account Manager.

Vad krävs för att bli key account manager?

Vilken utbildning krävs för att bli Account Manager En Account Manager kan ha en yrkeshögskoleutbildning inom företagsförsäljning, key account försäljning eller någon annan kvalificerad utbildning inom försäljning. Det finns även utbildningar som är fokuserade på specifika branscher.

Vad gör man som KAM?

Key Account Manager – vanligen förkortat till KAM och på svenska även ”nyckelkundssäljare” – är ett kvalificerat säljjobb som företagssäljare. Det innebär att du strategiskt driver försäljning mot din arbetsgivares viktigaste kunder – därmed nyckelkunder.

Vad innebär Account Manager?

Vilka arbetsuppgifter kan du förvänta dig som Account Manager? Sökandet efter nya kundkontakter både bland kunder du redan bearbetar, men också mot nya potentiella bolag som inte handlat eller tagit hjälp av er tidigare. Ringa/besöka kund och boka in framtida möten.

Share this post