Blogga

Vilket land kommer Monica Zak pappa fran?

Vilket land kommer Monica Zak pappa från?

Hon föddes i Dresden 1939. Pappan var tjeckisk invandrare och mamman svenska. Strax före krigsutbrottet hann den unga familjen ta sig ur Tyskland och bosatte sig i Örebro. Pappan arbetade på fabrik och mamman som hemsömmerska.

Vilken är Roald Dahls mest kända bok?

De första böckerna som Roald skrev var skräckberättelser för vuxna. Så småningom, på 1960-talet, började han skriva böcker för barn och unga. 1964 kom hans mest kända bok, Kalle och chokladfabriken. Berättelsen var inspirerad av hans tid på internatskola.

Vad heter Monica Zaks Mamma?

Monica Christina Zak, född 27 januari 1939 i Dresden, Tyskland, är en svensk författare och journalist. Zak växte upp i Örebro och är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg och Journalistinstitutet i Stockholm….Monica Zak[redigera | redigera wikitext]

Monica Zak
Monica Zak vid Bokmässan 2019.
Verksam 1971–

Var är Monica Zak född?

Dresden, TysklandMonica Zak / Födelseort

Vilka länder har Monica Zak varit i?

Första boken skrevs i Panama År 1970 seglade Monica runt om i världen med sin man och sin son. Hon arbetade med att skriva artiklar om människor och platser som de besökte på vägen. När de var i Panama, ett land i Centralamerika, blev Monica väldigt förkyld och kunde inte göra sina intervjuer.

Vad var Roald Dahls första bok?

Han tjänstgjorde vid britternas reträtt i Grekland samt i Irak. Han skadades två gånger och placerades efter det vid ambassaden i Washington, D.C., som biträdande flygattaché. Under denna tid skrev han sina första noveller, vilka publicerades i Saturday Evening Post och senare i novellsamlingen Over to You (1945).

Hur var Monica Zaks barndom?

Monica har en svensk mamma och en tjeckisk pappa. Hon föddes i Tyskland och kom till Sverige när hon bara var några månader gammal, strax innan andra världskriget bröt ut. Hon växte upp i Örebro och när hon blev äldre utbildade hon sig till journalist.

Vad heter hennes son Monica Zak?

På ön Tobago föddes sonen Christofer, en vecka senare fortsatte de segla. Seglingen var tänkt att vara ett år, de blev borta i sex. Under den tiden och många andra resor runt om i världen har Monica samlat material till artiklar, böcker och dokumentärfilmer.

https://www.youtube.com/watch?v=sArGMG9WRpc

Share this post