Blogga

Hur overvintrar man lejongap?

Hur övervintrar man lejongap?

I södra och mellersta Sverige kan lejongapet vara perenn och övervintra milda vintrar utomhus. Man kan även ta in plantorna och övervintra frostfritt. De frösår sig också lätt och kan återkomma från år till år på samma plats. Spara gärna eget frö på hösten!

Är lejongap flerårig?

Lejongap växer vilt kring medelhavsområdet och är där en flerårig ört. Även i Sverige kan lejongap vara flerårig, men oftast ser man den användas som ettårig utplanteringsväxt och som snittblomma.

Hur tar man frön från lejongap?

Det är svårt att så fröna ett och ett varför bredsådd, det vill säga att fröna strös ut på ytan är vanligast sättet att så lejongap på. OBS! Fröna ska ligga på ytan, de är ljusgroende och ska inte täckas med jord. Jorden ska vara porös och fuktig men inte våt.

Hur förökar man lejongap?

Lejongap förkultiveras inomhus i såjord i mars-april. Lejongapens fröer är ljusgroende vilket innebär att sådden inte täcks med jord. Fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på ytan. Täck sådden med plastlock med ventilation.

Hur länge blommar lejongap?

Lejongap blommar från maj till oktober.

Är lövkoja perenn?

En uppskattad snittblomma har gjort efterfrågan hög på denna blomma fantastiska blomma….Tillgängliga utleveransveckor.

Artikelnummer WN-6315
Växttyp F1-hybrid
Årighet Perenn

Kan man så lejongap på hösten?

Lejongap (Antirrhinum majus) Du kan även så den direkt på växtplatsen. Lejongap är kallgroende växter, och kräver därför en kall fas efter sådden. Därför är det bäst om du sår fröna utomhus under hösten. Om du sår fröna i krukor under våren, ställ krukorna i kylskåpets grönsaksfack i tio dagar.

När Fröså lejongap?

Lejongap förkultiveras inomhus i såjord i mars-april. Lejongapens fröer är ljusgroende vilket innebär att sådden inte täcks med jord. Fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på ytan.

Share this post