Frågor

Hur man gor en karleksdryck?

Hur man gör en kärleksdryck?

  1. Amortentia är den starkaste kärleksdrycken i världen.
  2. Den levande död-brygden görs genom att bland annat blanda smulad rot av afodill med tillförsel av kokade malörter.
  3. Fridsdrogen är en dryck som stillar oro.

Hur gör man en trolldryck?

Trolldryck

  1. 1-2 msk torkad gurkmeja.
  2. 2 krm svartpeppar eller cayenne.
  3. 2 tsk torkad ingefära eller 3 tsk riven.
  4. saft från 1 citron.
  5. 3-4 msk äppelcidervinäger.
  6. ev. honung att söta med: 1-2 tsk (ger god smak och är lätt antiseptisk)

Får inte dricka trolldryck?

Han är den ende i byn som inte får smaka av druiden Miraculix kraftgivande trolldryck, eftersom han föll i grytan med trolldryck när han var liten och fick permanent superstyrka därav. (Att dricka trolldryck idag skulle vara livsfarligt för honom, vilket har visat sig i ett av de senare äventyren.)

Vad händer om Obelix dricker trolldryck?

Obelix råa och okontrollerbara klumpiga styrka beror på att han som liten föll ner i grytan med den trolldryck som byns druid Miraculix tillagar och som ger enorm styrka åt den som dricker av den. Detta gör också att det skulle vara farligt för Obelix att dricka mer trolldryck, något som han ofta surar för.

Vad bär Obelix på?

Det är också en ordlek med obelisk, ett hugget stenmonument, till vilken Obelix levererar råvaran bautasten. Obelix är storvuxen, rödhårig, mustaschprydd och bär blåvitrandiga byxor.

Vad heter Obelix kompis?

Idefix. Idefix (fr. Idéfix; efter idée fixe, ’fix idé’) är Obelix lilla vita hund, som är en mycket trogen följeslagare. Han gillar träd och blir lika upprörd varje gång ett träd fälls eller blir skadat, vilket Obelix lätt gör av misstag.

Vad dricker Asterix och Obelix?

Seriefiguren Asterix dricker trolldryck för att få övermänsklig styrka, medan hans kompanjon Obelix redan som barn trillade ner i en gryta med trolldryck (och därför är permanent stark).

Vad heter Obelix sten?

Obelix[redigera | redigera wikitext] Det är också en ordlek med obelisk, ett hugget stenmonument, till vilken Obelix levererar råvaran bautasten.

Är mindre än Asterisk?

Asterix eget namn är en ordlek med asterisk; liten stjärna, och Obelix’ (som tillverkar bautastenar) på obelisk. Gallernas mansnamn slutar uteslutande på -ix, som man ofta precis som ovan kan vända från ett -ks-ljud till ett -sk-ljud. Även romarnas namn brukar vara behäftade med någon form av ordlek.

Vad bär Obelix?

Hur det kom sig att Obelix föll ner i Druidens gryta när han var liten?

”Hur det kom sig att Obelix föll ner i druidens gryta när han var liten”, på franska ”Comment Obélix est tombé dans la marmite du druide quand il était petit.” Bilderbok baserad på serien ”Asterix”, efter en text av René Goscinny skriven 1965, illustrerad av Albert Uderzo 1989.

Vart kommer Obelix ifrån?

Huvudpersoner i serien är de två gallerna Asterix och Obelix. Serien utspelar sig i romarriket och handlar om en nordgallisk by i det galliska kriget, som med hjälp av en magisk dryck som ger dem övernaturlig styrka står emot den romerska övermakten.

Share this post