Blogga

Hur hoga ar Agilityhinder?

Hur höga är Agilityhinder?

Hunden ska springa upp på toppen och ner på andra sidan. Det här är ett högt hinder, 160 cm. Hindret har markerade kontaktfält, både på upp- och nedfart, som hunden måste trampa på med minst en del av en tass. Liksom övriga kontaktfälts- eller balanshinder måste man ha hjälp av någon när hunden ska lära sig ta hindret.

När ska man börja med agility?

När man tävlar i agility så ska man ta sig runt en hinderbana utan fel och så snabbt som möjligt. Alla raser och blandraser är välkomna och man kan börja tävla från det att hunden har fyllt 18 månader.

Hur blir man bra på agility?

Hunden ska springa in och själv få upp öppningen med nosen. När du börjar träna på hindret kan du hjälpa hunden genom att glänta på öppningen så den förstår hur man tar sig igenom. Var noga med att tunneln ligger platt och rak så att hunden inte trasslar in sig.

När kan man börja träna agility med en valp?

Det är inte lätt att ta beslut om vad som är den bästa träningen för valpen. Traditionellt har man sagt att det är viktigt att inte påbörja agilityträning förrän valpen har blivit vuxen, ofta har brukshundklubbarna haft 12 månader som gräns för att börja nybörjarkurs.

Vad är agility träning?

Agility är en modern och publikfriande tävlingsform. Det går fort mellan slalompinnar, på gungbrädor, genom tunnlar och över hinder. Agility bygger på ett gott samarbete mellan hund och förare. Ofta läggs mycket arbete på att motivera hunden för att nå en positiv och glad attityd i träningen.

Vad kostar agility?

Anmälningsavgifter och administrativa avgifter

Klass Anmälningsavgift Avgift till SAgiK
Klass 3 internationell 75 kr 20 kr
Lagklass 70 kr per startande hund 10 kr per startande hund
SM (individuellt) 350 kr 15 kr
SM (lagklass) 150 kr per startande hund 10 kr per startande hund

Hur börja med rallylydnad?

För att starta med rallylydnad ska hunden ha lite grundkunskaper, som att på kommando sätta sig, lägga sig och ställa sig. Den ska även ha god kontakt med sin förare. Samarbete och visad glädje är två goda resultat av rallylydnad. Ekipaget utvecklas tillsammans, hund och förare lär sig mycket om varandra.

Share this post