Trendig

Vad heter havet soder om Australien?

Vad heter havet söder om Australien?

Australien, officiellt Australiska statsförbundet eller Samväldet Australien (engelska: Commonwealth of Australia), är ett land på södra halvklotet bestående av fastlandet kontinenten Australien, ön Tasmanien samt ett antal mindre öar i Indiska oceanen och Stilla havet. Det är till ytan världens sjätte största land.

Vilka länder ligger nära Australien?

Australien är den enda kontinentala staten men Indonesien gränsar till Papua Nya Guinea, Östtimor och Malaysia. Den högsta punkten i Oceanien är Puncak Jaya i Papua som når 4884 meter över havet.

Vilka naturtyper finns i Australien?

Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vilken landyta har Australien?

Australien har en landyta på 7 617 930 kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Vad är Religion i Australien?

Religion. Australien har ingen statsreligion. I en undersökning 2016 ansåg sig 52,1 procent av australierna som kristna varav 22,6 procent som katoliker och 13,3 procent som anglikaner. 30,1 procent ansågs inte ha någon religion, till detta räknades humanism, ateism, agnosticism och rationalism.

Vad är klimatzoner i Australien?

Geografi och klimat. Klimatzoner i Australien. Australien har en landyta på 7 617 930 kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Är Australien bergigt?

Landet är platt; 95 procent ligger under 600 meter över havet. I norr är det tropiskt klimat medan vegetationen skiftar till slättlandskap och öken i mitten av landet.

Share this post