Allmänning

Nar behover man personalliggare Bygg?

När behöver man personalliggare Bygg?

Om du bedriver byggverksamhet på en byggarbetsplats där kostnaden överstiger fyra prisbasbelopp, ska du alltså föra en personalliggare över dig själv.

När måste man anmäla byggarbetsplats till Skatteverket?

Du som är byggherre ska anmäla varje byggarbetsplats till Skatteverket innan det faktiska byggandet startar. Det gör du enklast i tjänsten.

Vem ansvarar för personalliggaren?

Svar: Det är byggherrens ansvar att hålla med utrustning, så att entreprenörerna kan föra sina personalliggare. Som entreprenör kan du inte mer än upplysa byggherren. Du blir alltså inte skyldig att betala en kontrollavgift för att det saknas utrustning att föra personalliggare.

Vem får kolla personalliggare?

De som har rätt att ta del av uppgifterna är platsansvarig/ID06-administratören på arbetsplatsen och Skatteverket i samband med oannonserade kontrollbesök. Din arbetsgivare har även rätt att ta del av uppgifterna.

När ska man anmäla byggarbetsplats?

Du som är byggherre ska anmäla varje byggarbetsplats till Skatteverket innan byggverksamheten påbörjas.

Vem gör APD plan?

Byggherren har ett övergripande ansvar att se till att det finns en arbetsmiljöplan som är tillgänglig när byggarbetsplatsen etableras, och att den uppdateras när det sker förändringar.

Får man använda ID06 som stämpelklocka?

– Det är inte bra om arbetsgivare i byggbranschen missbrukar ID06, säger Conny Svensson, nationell samordnare på Skatteverket. Syftet med elektroniska personalliggare är att skapa konkurrens på lika villkor och minska svartarbete. Inte att införa en digital stämpelklocka för de anställda.

Vad får personalliggaren användas till?

Tanken med en personalliggare är att all personal som arbetar på en arbetsplats ska registrera sig när de kommer till arbetsplatsen och när de lämnar den. Personalliggaren är alltså som en bok där man kan gå in och titta på vilka som är på en arbetsplats vid ett visst tillfälle.

Vad är en byggtjänst?

Med byggtjänster menas: mark- och grundarbeten (t ex rivning av hus, provborrning) bygg- och anläggningsarbeten (t ex uppförande av hus, byggnader och broar, anläggning av motorvägar och vägar) bygginstallationer (t ex elinstallationer, isoleringsarbeten, VVS)

När ska man anmäla byggarbetsplats till Skatteverket?

Du som är byggherre ska anmäla varje byggarbetsplats till Skatteverket innan det faktiska byggandet startar.

Share this post