Allmänning

Vad ar dansteknik?

Vad är dansteknik?

Ämnet dansteknik är till sin karaktär konstnärligt och innefattar träning i olika genrer och stilar inom scenkonstnärlig dans. Genrerna kan vara historiska eller samtida. Ämnet innefattar även hälsoaspekter med anatomi och träningslära och den delen av ämnet är till sin karaktär delvis naturvetenskaplig.

Vad kan man bli om man läser dans?

Tips på yrken efter Estetiska programmet:

  • 3D-grafiker. Advokat. Arkeolog. Art director. Bibliotekarie. Bloggare. Bokbindare. Brandman.
  • Grafisk formgivare. Influencer. Inredningsarkitekt. IT-arkitekt. Journalist. Jurist. Kommunikatör/informatör.
  • Musiker. Originalare. Polis. PR-ansvarig. Skådespelare. Social media manager. Spelutvecklare.

När man koreograferar dans så använder man ofta olika namn på stegen för att komma ihåg och för att det ska vara lättare att instruera?

ex svårt, lätt, kul, jobbigt, utmanande och hur upplevde du din egen förmåga att följa)? Fråga 2: När man koreograferar dans så använder man ofta olika namn på stegen för att komma ihåg och för att det ska vara lättare att instruera. Kan du några namn på steg och i så fall vilka?

Är dans ett kunskapskrav i gymnasiet?

I gymnasiets kunskapskrav är att ”Eleven kan med goda rörelsekvaliteter genomföra en bredd av aktiviteter som utvecklar den kroppsliga förmågan.” (Skolverket, 2011a, s 3) och i högstadiets kunskapskrav står det ”I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt.

Har man dans på gymnasiet?

Utbildningen ska ge dig teknikträning i framför allt modern och nutida dans, klassisk balett och jazzdans. Du kommer i inriktningen arbeta med dansen som scenisk konstform och utvecklar dansteknik, musikalitet, sceniska förmåga och personliga uttryck.

När man koreograferar dans så använder man ofta olika namn på stegen?

Fråga 2: När man koreograferar dans så använder man ofta olika namn på stegen för att komma ihåg och för att det ska vara lättare att instruera.

Share this post