Allmänning

Vad kostar en Kranutbildning?

Vad kostar en Kranutbildning?

Företagsanpassad Kranutbildning

Längd/Typ Pris Jämför
1-2 dagar Företagsanpassat 1 999 SEK Läs vidare Jämför
Företagsanpassat Kundanpassat Läs vidare Jämför
Företagsanpassat Kundanpassat Läs vidare Jämför
1 dag Företagsanpassat 2 450 SEK Läs vidare Jämför

Vad krävs för att köra Tornkran?

Tornkran och portalsvängkran Utbildningarnas förutsättningar och längd samt krav motsvarar mobilkranens givetvis utan kravet att kranarna ska kunna framföras på väg. Efter avslutad grundutbildning erhåller eleven förarbok. För yrkesbevis krävs 5200 timmar (BYN/RYK) eller 30 månader (TYA) praktik.

När behövs Kranutbildning?

För att framföra och manövrera ett fordon med totalvikt över 3500 kg med påmonterad kran behövs ett utbildningsbevis/yrkesbevis som visar att ni har klarat ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Det finns 2 st. kategorier av utbildningsbevis: kranar upp till 18-tonmeter (samt timmerkranar oavsett storlek)

Måste man ha Krankort?

Om du innehar TYA:s yrkesbevis anses du av branschen ha tillräcklig utbildning för att yrkesmässigt arbeta med fordonsmonterad kran. Detta krav gäller både om du är anställd och entreprenör. För dig som inte kört hör av dig för upplägg och pris!

Hur ser det ut i en lyftkran?

En typ av lyftkran är en tornkran som man brukar se vid byggen av större hus t. ex. Den lyfter med hjälp av linorna och kan lyfta olika långt ut från pelaren och även rotera. Den fyrkantiga klumpen som sitter i bakändan är en motvikt som ska motsvara lasten man lyfter.

Är det svårt att köra kranbil?

Jobbet är mycket varierande och krävande. Det kan handla om att transportera allt från processorer för miljontals kronor, tankar eller tuber med gas, leveranser från en brädgård eller privatkunder som behöver flytta ett piano eller en båt. Transporterna bedömas ofta från fall till fall.

Share this post