Blogga

Nar laggs Goteborgs Kex ner?

När läggs Göteborgs Kex ner?

Nyheter När kexfabriken i Kungälv stänger för gott i november 2022 ska all personal kunna gå vidare till ett nytt och minst lika bra jobb. Det är målet som Orkla nu jobbar för i ett omfattande omställningsprojekt.

Varför flyttar Göteborgs Kex?

På frågan om flytten motiveras av Lettlands låga löner, svarar kommunikationschefen att man ”följer de lokala lönenivåerna och vill vara en attraktiv arbetsgivare.” Göteborgs Kex är en av Kungälvs största privata arbetsgivare, och när bageriet stänger påverkar det hundratals arbetare.

När ska Göteborgs Kex flytta?

2022 flyttar Göteborgs Kex sin tillverkning till Lettland – Packnews.se din förpackningstidning på nätet – Packnyheter, Förpackning, Förpackningar, Emballage.

Vart flyttar Göteborgs Kex?

En 130-årig era går i graven. Göteborgs Kex i Kungälv flyttar till Riga i Lettland. Det meddelar ägaren Orkla i ett pressmeddelande.

När bakas baddare 2021?

Det är mer än ett år sedan sist, och många har väntat och längtat, men nu är det dags igen – äntligen bakas de efterlängtade Baddarna i Kungälv. Säljstart i Bräckboden beräknas till fredag den 9:e februari.

Var kommer ordet kex ifrån?

Varifrån kommer ordet kex och hur ska det uttalas? Ordet kex kommer ursprungligen från det engelska ordet cakes (kakor). Men från början anses engelskans cake ha lånats från det fornnordiska ordet kaka. Ordet kan uttalas på två olika sätt och har alltid varit en källa till diskussion bland språkintresserade.

Var ska Göteborgs Kex flytta?

I 130 år har Göteborgs Kex haft sin fabrik i Kungälv norr om Göteborg. Men under måndagen meddelar ägarföretaget Orkla att de ska flytta produktionen till Lettland. Nu rasar livsmedelsarbetareförbundet Livs mot beslutet.

När bakas Baddare nästa gång?

Det är mer än ett år sedan sist, och många har väntat och längtat, men nu är det dags igen – äntligen bakas de efterlängtade Baddarna i Kungälv. Säljstart i Bräckboden beräknas till fredag den 9:e februari. En av de vanligaste frågorna som ställs till Göteborgs Kex är när det ska bakas Baddare nästa gång.

Share this post