Trendig

Kan man kora bil pa Styrso?

Kan man köra bil på Styrsö?

Det är förbjudet att köra bil på Styrsö, de flesta använder därför lastmopeder och golfbilar som transportmedel. Det finns en broförbindelse mellan Styrsö och Donsö så du kan promenera och cykla emellan de två öarna.

Vilken ö är finast i Göteborgs skärgård?

Bilfria Vrångö är främst känd för sina fina sandstränder och anses av många göteborgare som skärgårdens bästa badö. Ön som till stora delar är ett naturreservat, är även en favorit bland fågelskådare och naturälskare på grund av det rika fågel- djur- och växtlivet.

Får man köra bil på Brännö?

Hela Södra Skärgården är bilfri, så bilen måste lämnas på Saltholmen. Vid båtterminalen finns begränsat antal platser. Vid Långedrag och Hinsholmen finns det däremot stora parkeringar, med avgift för flera dagar. Härifrån kan du ta spårvagnen den sista biten eller promenera bort till Saltholmen (ca 15 min).

Vilka öar från Saltholmen?

Båtarna från Saltholmen avgår som regel en gång i timmen till de större öarna (Asperö, Brännö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö och Vrångö). Under högsäsong går båtarna lite tätare och kör även sommartrafik till Knarrholmen och Stora Förö.

Hur tar man sig till Styrsö?

För att resa mellan fastlandet och Styrsö-Donsö tar man färja. Vi rekommenderar hållplatsen Styrsö Bratten. Därifrån går flera olika båtar till Saltholmens brygga på fastlandet. Vid skärgårdsterminalen på Saltholmen stannar flexlinjen Älvsborg.

Hur är det att bo på Styrsö?

Styrsö är huvudön, ”residensön” som jag kallar den. Störst, med en historia av societet och välmående sommargäster. Likheten med Falun är slående. Grannön, Donsö, den bittra lillebrodern.

Vilken ö är störst i Göteborgs södra skärgård?

Hönö Hönö är den största av öarna i Göteborgs skärgård och med läge strax norr om Göteborg. Det är en i högsta grad levande ö året runt och erbjuder det mesta man kan önska sig av en öupplevelse på Västkusten. Härlig natur, krabbfiske, klippor, bad, sjöbodar och förstås trevliga restauranger och butiker.

Vad kan man göra på Vrångö?

Tre upplevelser du inte får missa på Vrångö!

  1. Handla i Fiskeboa. I Fiskeboa på Vrångö kan du köpa med dig en påse färska räkor för att avnjuta på klipporna.
  2. Spana ut från lotsutkiken. Vrångös gamla lotsutkik är helt klart värt ett besök.
  3. Kajkantens relaxflotte.

Hur kommer man till Brännö?

Till Brännö tar du dig enkelt och snabbt från centrala Göteborg med reguljär båttrafik. Västtrafiks båtlinjer 282 och 283 avgår från Stenpiren och stannar också till på Saltholmen som ligger en dryg halvtimme från stadskärnan. Dessa båtar går varje dag, året runt.

Vad kan man göra på Brännö?

Här finns ett rikt fågelliv och en härlig natur. Besökare paddlar gärna över från Brännö och det är enkelt att ta upp kajaken på stränderna vid Galterös vikar. Badplatser finns det gott om på ön. Vid Ramsdals badplats, nära Husvik finns en barnvänlig strand med klippor och hopptorn samt toaletter.

Vad heter öarna i Göteborgs skärgård?

Här följer en uppräkning av de största öarna i södra respektive norra skärgården….Indelning

  • Asperö
  • Brännö
  • Donsö
  • Galterö
  • Knarrholmen.
  • Kårholmen.
  • Källö
  • Känsö

Hur ta sig till Hönö?

Bil. Kör väg 155 via Hisingen mot Torslanda för att nå färjeläget på Lilla Varholmen. Följ skyltar mot Öckerö. Från färjeläget Lilla Varholmen avgår det regelbundet en avgiftsfri bilfärja till Hönö/Öckerö och en till Björkö.

Share this post