Trendig

Kan man flytta en Lagerhagg?

Kan man flytta en Lagerhägg?

Om man lyckas gräva upp dem med en rejäl rotklump (beroende på storlek, kanske med en liten grävskopa!) så ska det gå bra. Passa på att gallra också! Flytta dem innan de har börjat vegetera, alltså tidigt på våren.

Vad äter på min Lagerhägg?

Ett antal olika insekter gillar att livnära sig på bladen på lagerhägg och portugisisk lagerhägg. Dessa skadedjur lämnar dock olika slags spår efter sig på växterna. Bladlöss och sköldlöss förorsakar till exempel bruna fläckar på bladen, medan rundbladloppor tar små tuggor från lagerhäggens bladkanter.

Kan man flytta Syrenhortensia?

Om den ska flyttas så finns ingen anledning till att kapa ned den. Men kapa menar jag då att man tar bort mer än 15% av kronvolymen. Risken är stor att den inte orkar bryta nya skott samtidigt som rötskador uppkommer.

Kan man flytta en stor buxbom?

Det går att flytta buxbomsbuskarna nu på våren. Gör i ordning den nya gropen först så att din buxbom direkt kommer i jord. Gropen bör vara ca 60 centimeter djup och helst ännu bredare. Lägg ett decimetertjockt lager grovt grus i gropen.

Kan man flytta en gräsmatta?

Det går att flytta gräsmatta, men blir oftast rätt knöligt resultat. Gäller såklart att få med rotsystemet, men det är inte svårt eftersom det är ganska grunt. Bra att göra detta när man har markfukt till hjälp som vår eller ännu hellre senhöst med nattdagg.

När flytta Syrenhortensia?

Sen höst eller tidig vår är absolut bästa tiden att flytta växter i trädgården. Det krävs en del förarbete men samtidigt ökar detta förutsättningarna för att växterna ska klara omställningen och etablera sig på nya växtplatsen.

Kan man dela ölandstok?

Det kan gå att hitta en naturlig avläggare, dvs. en gren som böjt sig till marken och bildat egna rötter. En sådan gren kan man ta lös och plantera. annars är det svårt att dela en ölandstok, men billiga häckplantor brukar att finnas att köpa så här års.

Kan man dela buxbom?

Buxbom går att göra sticklingar av när som helst på året. Passa på när du beskär dem, då blir det mycket sticklingsmaterial helt gratis! Buxbom förökas superenkelt och du kan använda dessa tips till andra favoriter som lavendel, liguster eller rosmarin.

Share this post