Frågor

Nar maste man anvanda motorvarmare?

När måste man använda motorvärmare?

O m det är kallare än -15° C bör m otorvärmaren slås på 1,5 timmar innan du ska åka iväg. H åller sig temperaturen runt noll g rader räcker det att värma bilen i en timme. Ä nda upp till +10° C är det löns amt att använda motorvärmaren d å 30 minuters uppvärmning före start ger en märkbar bränslebesparing.

Kan man köra dieselvärmare och motorvärmare samtidigt?

Re: AKUT Elektrisk motorvärmare + dieselvärmare samtidigt den är riktigt uppvärmd när man åker iväg. +Man sparar diesel då dieselvärmaren kan ställas så att den går kortare tid. anpassas till aktuell yttertemperatur. och är det riktigt kallt ute så är nog förslaget inte så dumt!

Är dieselvärmare samma som motorvärmare?

Re: Motorvärmare elektrisk kontra diesel En elektrisk ljummar bara på motorn lite. Dieselvärmaren värmer motorn och kupén. Har du möjlighet så ta både elvärmare och diesel. Elvärmare använder du hemma i garage och diesel på jobbet eller köpcentrets parkering.

Vad är en dieselmotor?

En dieselmotor är en förbränningsmotor konstruerad med principen för en kolvmotor, där bränslet tillsätts först i kompressionsfasens slutskede, till skillnad från exempelvis ottomotorn (bensinmotorn). Motortypen uppfanns av och är uppkallad efter tysken Rudolf Diesel.

Vad är centralt i dieselmotorn?

Centralt i dieselmotorn är insprutningssystemet. Det reglerar motorns effekt och har stor påverkan på verkningsgrad och avgasemissioner. Under hela dieselmotorns historia har man strävat efter högre och högre insprutningstryck. I början var det knappt 100 bar och numera är det 2000–2500 bar som gäller.

Vad är en bränsledriven motorvärmare?

En bränsledriven motorvärmare är en liten brännkammare som drivs av bilens bränsle, till exempel bensin eller diesel, för att förvärma motorns kylvätska innan start. Dessutom förvärms vanligen passagerarutrymmet. Motorvärmaren är monterad utanför kupén, skild från motorn.

Share this post