Allmänning

Vad kostar en syren?

Vad kostar en syren?

(2390 kr/meter)

Är lik Syren?

En nyhet i sortimentet av syrener är E-märkt ligustersyren. Den harn gulvita skira blomklasar som liknar vanlig syren men ser mer ”luddiga” ut. De honungsdoftande blommorna slår ut i början av juli, den blommar senare än vanlig syren. Blomfärgen går från limegul knopp till gräddvita full utslagna blommor.

Syren 10-pack. Höjd 30-50 cm, Lila. 499:-

  • Dvärgsyren TINKERBELLE. Ø23 cm, Lila. 429:-
  • Dvärgsyren BLOOMERANG DARK PURPLE. Ø23 cm, Lila. 429:-
  • Syren 10-pack. Höjd 50 cm, Lila. 599:-
  • Syren. Ø22 cm, Rosa. 299:-
  • Dvärgsyren ’Palibin’ Ø23 cm, Lila. 429:-
  • Vit syren 5-pack. Höjd 30-50 cm, Vit. 629:-
  • Vit Syren. Ø22 cm, Vit. 349:-
  • Hur snabbt växer Syrenbuske?

    Syren som häckväxt Syrenen växer snabbt, med den påföljd att den bör beskäras regelbundet, speciellt i mindre trädgårdar. För övrigt är detta en häckväxt som kräver väldigt lite skötsel. Syrenens doftande blommor kommer att locka till sig bin, fjärilar och andra insekter.

    Hur får man syren att växa snabbt?

    Syrener klarar sig med ganska mager jord, men blir finare och frodigare och växer dessutom lite fortare om den får mer näring så blanda gärna i lite kompost, eller välbrunnen ko- eller hästgödsel under grävningen.

    När är det bäst att plantera Syren?

    Syren planteras gärna under vår eller höst. Plantorna behöver ställas ner i vatten innan plantering. Låt dem stå och dra så att de blir ordentligt genomvattnade. Jorden där de ska planteras behöver luckras upp ordentligt.

    Hur djupt ska man gräva för Syren?

    När du har grävt ett tillräckligt stort hål (cirka 50-60 cm djupt) sätter du ner syrenplantan och fyller på med jord. 3-4 plantor per meter brukar vara lagom. Plantan ska stå med samma djup som den gjorde i krukan. Tryck sedan till jorden lite så att plantan står stadigt.

    Hur rotar man Syren?

    Syrensticklingar rotar sig inte speciellt lätt, och inte så bra de delar som är rätt mycket förvedade. Runt maj har man ofta störst chans ifall man ska rota syren och det ska vara toppskott ca 10-15cm långa som sticks ner i jord och så sätter man plastpåse över och ställer ljust men inte soligt.

    Hur vill syrener växa?

    Den är lätt att plantera och trivs i både i soliga och halvskuggiga lägen. Syren klarar sig bra i de flesta jordar, så länge jorden inte är alltför sandig eller lerig. Får den välja helt själv vill den helst att jorden ska vara näringsrik och lite fuktig, då trivs den som allra bäst.

    Hur sent kan man plantera Syrenhäck?

    Syren kan i princip planteras så länge jorden inte är frusen, och så länge det inte är extremt varmt och torrt på sommaren. De flesta av våra kunder väljer att plantera syrenbuskar mellan april och juni och på hösten.

    Share this post