Rekommendationer

Vad ska man tanka pa vid kop av mc hjalm?

Vad ska man tänka på vid köp av mc hjälm?

En dyr hjälm har generellt bättre passform och är lättare. Ofta är den tillverkad i glasfiber eller kompositmaterial. De är även tystare i och med bättre aerodynamik samt har ofta uttagbart och tvättbart foder. Visir är oftast av högre standard på en dyrare hjälm.

Vad är integralhjälm?

Integralhjälmen täcker ansikte och haka och har inte några skarvar. Crosshjälmen har en framskjutande underdel för att underlätta andningen vid ansträngning. Den öppna hjälmen saknar skydd för haka och ansikte. Jethjälmen skyddar hela huvudet utom ansiktets nedre del och kan användas med eller utan nerfällbart visir.

Hur hårt ska en mc hjälm sitta?

När du provar ut en ny hjälm ska den sitta så pass tajt att den inte ska kunna gå att vrida om man tar tag i hakskyddet och drar fram och tillbaka. Låt gärna hjälmen du testar sitta kvar på huvudet i minst 15 minuter.

Vad ska en mc hjälm kosta?

Det är inte själva skyddet du betalar för, det klarar dom flesta hjälmar av till ett vettigt pris. Det är komfort och funktionalitet som kostar pengar. Har själv tre stycken hjälmar. En Marushin för ca 2700 kr, en Arai för 6000 kr och en HJC för ca 5000 kr.

Hur länge kan man ha en Skoterhjälm?

Ett vanligt råd är att byta ut sin gamla hjälm efter fem år. Det gäller i första hand hjälmar i glasfiber som ibland även förstärkts med kompositmaterial som kevlar eller kolfiber.

Hur mäter man sin Hjälmstorlek?

För att ta reda på vilken huvudstorlek du har och vilken hjälmstorlek som är rätt för dig ska du mäta omkretsen på ditt huvud. Det är enkelt och det enda du behöver är ett måttband. Har du inget måttband går det lika bra att använda vilket snöre som helst som inte är elastiskt och sedan mäta snörets längd med t.

Hur ska en Mchjälm sitta?

Hjälmen ska sitta åt på hela huvudet och inte bara på vissa punkter. Att en hjälm är trång är inte samma sak som att den är för liten. Huvuden med samma omkrets kan behöva olika storlekar på hjälmen. Ett ovalt huvud behöver ofta en större storlek än en person med ett ”kortare” runt huvud.

Share this post