Allmänning

Kan man lagga ny fog pa fog?

Kan man lägga ny fog på fog?

Byta kakelfog eller färga om den Det görs genom att försiktigt skrapa bort den skadade kakelfogen och ersätta den med ny fog. Det gäller dock att undvika att skrapa för djupt. Underlaget får inte skadas. Det kan bli problem med nyansen på kakelfogen om den trasiga fogen är av äldre modell.

Kan man använda gammal fog?

Fogen du använde har blivit för gammal, då härdar den inte riktigt. Skrapa ur, köp ny fog och foga om. Sen skall fogen hållas fuktig iallafall ett dygn, för att uppnå full styrka.

Finns det färdigblandad Kakelfog?

Blandning: Kiilto Kakelfog hälls ner i kallt, rent vatten under maskinell omrörning. Låt dra i 10–15 minuter och rör om igen. Färdigblandad fogmassa ska användas inom 2–3 timmar.

Kan man foga två gånger?

6 Foga lite åt gången ”Filmen” på plattorna gnuggas bort med trassel. Fukta gärna fogarna två gånger per dag de närmaste veckorna. Det gör dem starkare.

Hur får man Kakelfogar vita igen?

Häll väteperoxid och vatten i sprayflaskan. Spraya sedan ordentligt på dina vita kakelfogar, låt verka i 10 minuter och skrubba med en tandborste i vanlig ordning. Skölj sedan rent med varmt vatten och torka med en trasa.

Kan man färga Kakelfog?

Vi rekommenderar att använda FUF fogfärg . FUF är en varaktig akrylbaserad fogfärg som ger en lång och varaktig infärgning av din fog. Du färgar om fogen enkelt själv och du får ett uppfräschat badrum till en mindre kostnad. FUF fungerar på glaserat kakel och klinker.

Hur länge håller fog?

Numera kan man räkna med en livslängd på 20-30 år medan äldre fogmassor hade en livslängd på 10-15 år. Fasader som är fogade bör därför ses över vart 10-år. Detta är en billigare åtgärd än att invänta läckage. Ett tydligt tecken på att en fog har tappat sin elasticitet är då fogen spricker i mitten.

Hur länge håller en Silikonfog?

Bra att veta om silikonfog Om det blir silikonmassa över i patronen kan du spara och använda den i upp till ett år. En oöppnad förpackning håller i cirka två år. Men du måste förvara den torrt och frostfritt. Om förpackningen är bruten måste du se till att den är väl försluten.

När kan man duscha efter fogning?

Fogtvätt skall göras med jämnt tryck. När du har låtit fogmassan torka något är det dags för fogtvätt. Efter cirka 30 minuter är fogen yttorr och ska då torkas ren med vatten.

Hur lång tid tar det för fog att torka?

När fogen har härdat något torkar du rent med en fuktig svamp, som måste sköljas ofta. Efter några timmar kan du finrengöra plattorna med en trasa. För att fogarna ska härda till maximal styrka ska de hållas fuktiga ca 2–3 dygn.

När kan man gå på fogat golv?

Du kan börja foga när fästmassan har torkat (efter 2–3 dygn). För att få fogmassan på plats ska du an vända en gummispackel. Dra snett över plattorna och se till att fogmassan kommer in ordentligt mellan plattorna. När fogen har härdat något torkar du rent med en fuktig svamp, som måste sköljas ofta.

Hur får man vita fogar?

Share this post