Allmänning

Finns det pollen i Grekland?

Finns det pollen i Grekland?

Olivpollen är en vanlig orsak till pollen- allergi i bland annat Italien, Spanien, Grekland och Nordafrika. Blomningen kan pågå från april till juni. Andra lövträd, som hassel och ask, kan sprida pollen re- dan i januari, medan björk och bok börjar blomma i mars.

Var finns det minst pollen?

En av dem som funderat klart är Anders Tuvgren som hörde av sig till pollenforskarna i Göteborg för att få reda på var i Sverige det finns minst mängd pollen. Svaret han fick var Abisko.

Vart finns det pollen?

Pollen är små korn som bildas i växternas hanorgan, ståndarna. I pollenkornen finns växtens hanceller. Pollen sprids på flera sätt, med insekter, vind och ibland vatten. Många växter sprider pollen med vinden och ofta bildar just dessa vindpollinerande växter enorma mängder pollen.

Finns pollen i hela världen?

Olika pollenhalter beroende på land och säsong Gräspollen påverkar människor runt hela jordklotet, medan andra allergener spelar särskilt stor roll i vissa delar av världen, som till exempel Nordens björkpollen, Nordamerikas ambrosiapollen, Asiens pollen från japansk ceder.

Är det pollen i Spanien?

I och med att årets vinter varit både varmare och fuktigare än vanligt är också pollenhalterna högre än normalt. Även de personer som är allergiska mot dammkvalster besväras mer, på grund av den höga luftfuktigheten. Omkring 30 procent av den spanska befolkningen lider av allergier, jämfört med 25 procent globalt.

Finns det björkar i Spanien?

Eklundar: ekar, särskilt carballo (Quercus robur), växa i Atlanten, upp till 600 meters höjd. Björkar: björkar bildar små skogar i bokröjningar, på sura jordar. Granar: den vita gran (Abies alba) ligger vid foten av Pyrenéerna, från Navarra till Montseny, på höjder från 700 till 1700m.

Vilka olika pollen finns det?

Allergiframkallande pollen

  • Alar. Två arter finns i Sverige, klibbal i söder och gråal i norr.
  • Almar. De tre arter som finns i Sverige är skogsalm, vresalm och lundalm.
  • Björkar.
  • Bokar.
  • Ekar.
  • Groblad och kämpar.
  • Gråbo.
  • Gräs.

Finns det pollen i USA?

Men pollenallergi är långt ifrån bara ett svenskt problem. Allergin orsakas av pollen som är ett av växter och träds befruktningsorgan. Ett större barrträd fälls i Seattleområdet i USA och lämnar ett moln av pollen bakom sig.

Share this post