Ny

Vem far ga med i a kassan?

Vem får gå med i a kassan?

Alfa-kassan välkomnar alla oavsett yrke eller bransch. Vi är den enda a-kassan som är fristående från fackförbund och intresseorganisationer. Om du vill ansluta dig till oss räcker det att du någon gång har arbetat i Sverige. Med e-legitimation kan du snabbt och enkelt ansöka om att gå med hos oss.

Hur lång handläggningstid Alfakassan?

Väntetid är tiden från att vi har tagit emot din första tidrapport till att du får utbetald ersättning från oss. Väntetiden presenteras som ett medianvärde per månad. I februari var väntetiden hos Alfa-kassan 4 veckor. Vänligen observera att väntetiden för EU- och omprövningsärenden kan vara längre.

Hur betalas a-kassa ut?

Ersättningen från a-kassan betalas ut varje torsdag och för att få pengar måste man tidrapportera i Mina sidor. För att få utbetalningen snabbast möjligt måste man tidrapportera senast måndag kväll. Då får man pengar torsdag samma vecka. Vill man ha månadsutbetalningar skickar man in fyra tidrapporter på en gång.

Hur mycket måste man arbeta för att få a-kassa?

Arbetsvillkoret. Ha arbetat minst 6 månader, minst 60 timmar per kalendermånad. Medlemsvillkoret. Ha varit medlem i en a-kassa minst 12 månader.

Vad behöver jag för att söka a-kassa?

Enklaste sättet att söka a-kassa är att logga in på Mina sidor och fylla i en ansökan om ersättning. Där lämnar du uppgifter om vad du har gjort innan arbetslösheten. Du kommer att få en Att göra-lista som guidar dig genom hela ansökan.

Hur lång är handläggningstiden för a-kassa?

Väntetiden för att få beslut om rätt till ersättning och sin första utbetalning varierar mellan olika a-kassor. Hos de flesta tar det mellan två till tre veckor. Vissa har längre väntetider. Du kan själv påverka väntetiden genom att så snabbt som möjligt skicka in de handlingar som du ansvarar för.

Vad är grundbelopp?

I grundbeloppet ingår ersättning för bland annat undervisning, lärverktyg, elevhälsa och måltider. Grundbeloppet ska finansiera utbildningen för alla elever vid skolan. Rektorn beslutar om skolans organisation och ansvarar för att fördela resurser efter elevernas förutsättningar och behov.

Share this post