Ny

Ar gympa bra traning?

Är gympa bra träning?

Gympa ger kroppen många komponenter för välmående Du får röra dig på alla möjliga olika sätt. Du tränar styrka, puls och rörlighet. Så många komponenter som kroppen mår bra av. Du kanske inte blir bäst på något, du blir inte snabbast eller starkast men du kanske mår bäst och får känna rörelseglädje i kroppen!

Hur kan man underlätta för sig själv i sin arbetsmiljö genom träning?

Det gäller att underlätta och uppmuntra olika möjligheter att vara aktiv….Till arbetsgivaren

  1. Tillåt träning på arbetstid.
  2. Tipsa om aktiviteter i närområdet, som ett bra lunchställe, fina promenadvägar eller roliga gruppträningar i närheten.
  3. Låna ut cyklar, gåstavar och gummiband.
  4. Inrätta ett rörelsebibliotek.

Har man rätt till Friskvårdstimme?

Det finns ingen lagstiftad eller centralt kollektivavtalad skyldighet för arbetsgivare (och därmed rättighet för dig som anställd) att erbjuda friskvårdsförmåner. Det är alltså upp till varje arbetsgivare att besluta om det ska erbjudas de anställda.

Vad får man göra på sin friskvårdstimme?

Vad som är okej att göra under friskvårdstimmen är fortfarande lite luddigt. Företaget har tagit fram en lista med godkända aktiviteter, som psykologbesök men också musei- och konsertbesök eller bara att hämta sitt barn tidigare och ta en glass i solen. – Det ska vara saker som får en att bra.

Kan barn träna på gym?

Barn från 10 år är välkomna till gymmet tillsammans med vuxen. Från 13 års ålder är du välkommen att träna på gymmet på egen hand. Har du inte tränat så mycket på gym tidigare rekommenderar vi dig att boka en individuell instruktion.

Vad anses vara friskvård?

Personalvårdsförmåner är förmåner av mindre värde som har som syfte att skapa trivsel i arbetet. Det kan vara friskvårdsbidrag, motionsaktiviteter och enklare förfriskningar som kaffe eller frukt på arbetsplatsen.

Share this post