Rekommendationer

Nar ar det kallast i Thailand?

När är det kallast i Thailand?

När är det som kallast i Thailand? Svalast är det i december och januari vilket innebär svenska högsommartemperaturer på 20 till 25 grader i medeltemperatur, lägst i norr. Förutom december och januari ingår även november och februari i den – så kallade – svala årstiden.

Hur är vädret i Thailand i februari?

Bangkok och södra Thailand har ett jämnt klimat med dagstemperaturer över 30 grader året runt. Varmast är det i mars, april och maj med dagstemperaturer runt 34–35 grader. Även i december och januari är dagstemperaturen runt 30 grader. Regnperioden pågår under sommarhalvåret.

När är det säsong i Thailand?

Thailand har ett tropiskt klimat med tre årstider. De består av den svala perioden som är november-februari, den varma perioden som är april-maj och till sist den blöta perioden juni-oktober. Oavsett vilken period du väljer att besöka detta tropiska land så blir det aldrig kallt.

Hur varmt är det i Thailand på vintern?

Hur varmt är det i Thailand i februari?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
januari Dagstemperatur 30°c Nattemperatur 24°c
februari Dagstemperatur 32°c Nattemperatur 25°c
mars Dagstemperatur 32°c Nattemperatur 25°c
april Dagstemperatur 32°c Nattemperatur 26°c

När regnar det mest i Thailand?

Från maj till oktober regnar det ganska ofta, även om det i regel är kraftiga skurar snarare än ihållande regnväder. September är den månad som, i snitt, får mest regn under året. Kraftiga åskskurar, thunderstorms, är vanliga under regnperioden.

Hur varmt är det i Thailand i januari?

Vädret i Thailand i januari Vädret i Thailand under januari månad börjar bli ganska varmt. På varma dagar som dessa, där graderna är så låga som 24°C och höga som 32°C, är det viktigt att dricka mycket vatten för att hålla sig sval.

När är det bäst att åka till Thailand?

När är bästa tiden att åka till Thailand? Under perioden november till mars är det sol samt 30 grader varmt i luften och 27 i havet. I januari, februari och mars är det mest stabilt väder.

Hur varmt är det i Thailand i december?

December och januari är de klart behagligaste månaderna i Thailands huvudstad. Temperaturen är (i snitt) 26-27 grader och luftfuktigheten, som många utländska besökare brukar tycka är jobbig, ligger på årslägsta.

Vilken tid på året är bäst att åka till Thailand?

När är det bäst att åka till Thailand?

Bangkok november-maj
Chiang Mai och de norra delarna av Thailand oktober-februari
Phuket, Krabi och Andamanerna december-januari
Koh Samui och Thailandsbukten februari-mars

Vad betyder det för Thailand?

Thailand (thai: ประเทศไทย, Prathet Thai, Det tidigare namnet för Thailand var Siam. Namnbytet från Siam till Thailand gjordes två gånger, men i officiell mening bara en gång. 1939 ändrades namnet inofficiellt från Siam till Thailand.

Vilka provinser finns i Thailand?

Landet består av 76 provinser och med en area på 513 120 km 2, är Thailand världens 52:a största land. Det finns lite över 69 miljoner invånare i landet vilket gör Thailand till världens 20:e mest befolkade land. Bangkok är landets huvudstad och största stad.

Vad är gränserna till Thailand?

Thailand gränsar i norr till Burma (Myanmar) och Laos, i öster till Laos och Kambodja, i söder till Siamviken och Malaysia och i väster till Andamansjön och den sydligaste delen av Burma. Dess havsgränser inkluderar Vietnam i Siamviken i sydost och Indonesien och Indien i Andamansjön i sydväst.

Vem är huvudstaden i Thailand?

Bangkok är landets huvudstad och största stad. Thailand gränsar i norr till Burma (Myanmar) och Laos, i öster till Laos och Kambodja, i söder till Siamviken och Malaysia och i väster till Andamansjön och den sydligaste delen av Burma.

Share this post