Allmänning

Hur tvattar man altan?

Hur tvättar man altan?

Tvätta altanen Börja med att spola av hela altanen med vatten. Det allra smidigaste är att använda en vattenslang eller en högtryckstvätt. Högtryckstvätt är effektiv för att få bort smuts men tänk på att inte hålla munstycket för nära träet då det skada träets yta om trycket blir för hårt.

Hur tvättar man terrassen?

Är din altan omålad blandar du en liter varmt vatten med några droppar diskmedel och två deciliter ättika. Borsta ut medlet med en trallborste. Ättikan är speciellt bra för att få bort alger och mögel. Avsluta med att skölja altanen med vatten.

När ska man tvätta altanen?

Äger du en altan eller ett trädäck så behöver du tvätta det med jämna mellanrum, dels av estetiska skäl, dels för att det inte ska samlas smuts som binder fukt och ökar risken för mikrobiell påväxt. Beroende på vilket träslag du valt och hur du har ytbehandlat trallen finns det lite olika rekommendationer.

Hur tar man hand om trädäck?

Skrubba din altan med borste och vatten och såpa. Som alternativ kan en högtryckstvätt användas, men om man inte använder rätt munstycke och måttligt tryck finns risken att man sliter upp fibrer. Träet behöver också oljas in med jämna mellanrum för att inte torka ut.

När kan man tvätta trall?

Rengör du varje säsong så behöver det inte ta så lång tid. Om trallen inte är alltför smutsigt går det bra att tvätta med såpa och vatten. Ett annat alternativ är att tvätta med vatten och lut för hand med en borste. Det finns också särskilda rengöringsmedel hos byggvaruhandeln som är lämpade just för rengöring av trä.

Hur ofta ska man tvätta altanen?

Men för att det ska behålla sin fina färg, dock med viss patina, och samtidigt ha en god livslängd är det viktigt att du vårdar det rätt. Att tvätta och olja eller lasera trädäcket med jämna mellanrum är a och o. Vanligen räcker det med varannat år om du bara tänker hållbarhetsmässigt.

Share this post