Blogga

Kan man kopa lagenhet utan inkomst?

Kan man köpa lägenhet utan inkomst?

Det finns inget krav på att man ska ha någon inkomst eller att man måste ta lån, har du pengarna är det bara att betala. När man köper en bostadsrätt blir man egentligen inte ägare av lägenheten utan medlem i en bostadsrättsförening och får rätt att använda lägenheten.

Kan man köpa lägenhet utan fast anställning?

Ett vanligt missförstånd är att det inte är möjligt att få ett bolån utan fast anställning. Det är fullt möjligt att få bolån under andra anställningsförhållanden men det kan kräva mer arbete för dig som låntagare.

Hur kan man köpa lägenhet utan kontantinsats?

Kan man köpa hus eller lägenhet utan kontantinsats? Nej, du måste ha minst 15 % av bostadens pris i kontantinsats enligt svensk lag, resterande 85 % av bostadens pris kan du finansiera med bolån. Det går alltså inte att ta bolån utan kontantinsats.

Kan man köpa lägenhet som timanställd?

Därför erbjuder flera banker och långivare idag även bolån till de utan tillsvidareanställning. Det bankerna och långivarna då kollar på är om du har en stadig långvarig inkomst, dvs. en projektanställning, timanställning, eget företag, pension eller frilansarbete under en längre period exempelvis.

https://www.youtube.com/watch?v=1lZCl735xOc

Hur fungerar ett brygglån?

Överbryggningslånet fungerar som en tillfällig lösning när du har tänkt att finansiera den nya bostaden med pengarna från försäljningen av din gamla bostad. Överbryggningslånet ger dig möjlighet att betala den nya bostaden innan du fått pengar för din gamla bostad. Lånet täcker alltså köpeskillingen för din nya bostad.

Hur vet man om man har råd att köpa lägenhet?

När du funderar på att skaffa ett nytt boende är det en bra idé att börja spara pengar. För att köpa en bostad behöver du kunna betala en kontantinsats på minst 15 % av köpeskillingen. För en bostad som kostar 1 000 000 kronor innebär det att du behöver ha sparat ihop 150 000 kronor.

Kan man låna pengar utan fast inkomst?

I dag är möjligheterna att få lån utan en fast anställning större än vad de var tidigare. Som egenföretagare kan du behöva styrka en stabil inkomst genom att visa dina senaste årsredovisningar för banken. Numera kan du ta ett lån även om du inte skulle ha en fast anställning.

Måste man ha fast jobb för att köpa lägenhet?

Att vara projektanställd, vikarie, säsongsanställd eller frilansa blir allt vanligare. Ett vanligt missförstånd är att det inte är möjligt att få ett bolån utan fast anställning. Det är fullt möjligt att få bolån under andra anställningsförhållanden men det kan kräva mer arbete för dig som låntagare.

Vad är Överbryggningskredit?

Överbryggningslån, eller ett så kallat brygglån, är ett tillfälligt lån som du kan behöva om du tillträder ditt nya boende innan du sålt det gamla. Hos oss är brygglånet amorteringsfritt. Ansök om överbryggningslån samtidigt som du ansöker om bolån.

Hur beräknas överbryggningslån?

I ditt överbryggningslån kan både kontantinsats på 15 % och handpenning på 10 % ingå, om du inte har tillgångar som täcker de utgifterna innan din gamla bostad blivit såld.

Share this post