Blogga

Vad betyder vardfamilj?

Vad betyder värdfamilj?

Att vara värdfamilj innebär att öppna upp sitt hem för en ny familjemedlem. Tanken är att både familjen och studenten ska få ett kulturellt utbyte genom att studenten blir en del av familjen. Det är därför viktigt att man lever som man brukar. En värdfamilj kan se ut på olika sätt.

Hur är det att vara utbytesstudent?

Att vara utbytesstudent innebär att du studerar utomlands som en del av din svenska utbildning. Du slipper terminsavgifter och ofta ingår också ett stipendium. Vi har träffat Hilda, Villemo och Sofia som alla studerat utomlands genom olika program.

Kan man åka på språkresa med en kompis?

Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj tillsammans, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

Vad är en Värdmamma?

En värdfamilj är precis som vilken familj som helst. De kan bestå av gifta par, sambos eller ensamstående mammor, de kan vara unga eller medelålders. De flesta familjer har egna barn i olika åldrar. Värdfamiljer kan bo i allt från ett stort hus till lägenhet eller radhus.

Är det värt att åka på språkresa?

Att åka på språkresa är en både rolig och berikande upplevelse. Att hela tiden ha språket i din direkta närhet kommer att hjälpa dig till en snabbare och fördjupad språkinlärning. Kombinationen med att uppleva miljön och kulturen är dessutom ett stort plus och en upplevelse i sig.

Hur mycket kostar en språkresa till England?

Kostnad för ledarledda språkresor för barn

Destination Reslänge Pris\*
England 2 veckor 19 395 kr
Malta 2 veckor 20 395 kr
USA 3 veckor 37 995 kr
Spanien 2 veckor 24 695 kr

Share this post