Rekommendationer

Vad kostar SEF?

Vad kostar SEF?

Procentuell medlemsavgift Procentsatsen ligger på 1,9% av din lön, alltså 19 kr per tusenlapp.

Vad kostar Handels facket?

Medlemsavgiften är från januari 2021, 145 kronor per månad, och ska täcka våra kostnader som vi betalar till staten och vår administration. Avgiften är lika för alla medlemmar. Är du även medlem i Handelsanställdas förbund tillkommer den medlemsavgiften som varierar beroende av vilken inkomst du har.

Hur lång uppsägningstid har jag SEF?

Avtalet gäller med en ömsesidig uppsägningstid av två månader. Sker inte sådan uppsägning, förlängs giltighetstiden med ett år i sänder.

Hur lång uppsägningstid har jag som elektriker?

Vid tillsvidareanställning är uppsägningstiden normalt minst en månad. Under uppsägningstiden har du rätt till lön oavsett om din arbetsgivare har eller inte har något arbete åt dig. Om du har en tidsbegränsad anställning gäller den till det slutdatum som står på ditt anställningsavtal.

Vad kan facket hjälpa till med Handels?

Att vara medlem i både förbundet och a-kassan ger dig tillgång Handels alla förmåner och försäkringar samt arbetslöshetsförsäkringen. Det innebär också att du får Handels inkomstförsäkring som gör att du kan skydda hela din lön vid arbetslöshet.

Vad är Brytpunktstillägg?

9 Kap § 2 Ackordstidlista Brytpunkt Brytpunktstillägget uppräknas med belopp motsvarande procentuella höjningen av utgående månadslön. 9 Kap § 4 Penningfaktor Penningfaktorn uppräknas med belopp motsvarande den procentuella höjningen av utgående månadslön.

Vad kostar kollektivavtal elektriker?

Om du är anställd på en firma med kollektivavtal betalar du procentuellt på din lön. Procentsatsen ligger på 1,9% av din lön. Procentsatsen varierar lite beroende på vilket avtal företaget har tecknat. Går du på Installationsavtalet betalar du även 0,5% i ackordskontrollavgift.

Hur mycket är en ATL timme värd?

Alla kalkyler räknas på ATL-listan. Vid 170 kronor i timmen finns en brytpunkt där montören får 60 procent och företaget 40 procent av det som överstiger 170 kronor. Även om man har olika grundlön i ett ackordslag så tjänar de lika mycket i slutändan. De som har högre grundlön får ett lägre påslag.

Share this post