Allmänning

Varfor utvecklades triangelhandeln?

Varför utvecklades triangelhandeln?

I Karibien var behovet av billig arbetskraft stort och slavarna arbetade på sockerfälten, som sedan skeppades till New England. Triangeln fullbordades då skeppen åkte tillbaka till Västafrika med spritdrycker (framför allt rom) som största handelsvara.

Vad har triangelhandeln lett till?

Afrikanska nationer plundrades på sin unga, arbetsföra befolkning. Samtidigt bidrog slavhandeln och slaveriet till att göra Europa rikt. Många tjänade stora pengar på handeln och nya varor som socker och tobak förändrade européernas smak och livsstil.

Hur tror du att modern musik hade låtit om inte triangelhandeln hade skett?

Hur tror du att modern musik hade låtit om inte triangelhandeln hade skett? Motivera ditt svar. Det hade inte låtit lika bra som det gör nu eftersom att triangelhandeln är en stor del av den afroamerikanska musiken.

Vad var slaveriet i vissa stater?

I vissa stater varade slaveriet ända fram till slutet av amerikanska inbördeskriget (1861–1865). Slaveriet rättfärdigades av den rasistiska uppfattningen att mörkhyade människor (av afrikanskt ursprung) var mindre värda.

Vad var slaveriet under forntiden?

Under forntiden och antiken – kanske framför allt i antikens Grekland och Rom – var slaveriet en naturlig del av samhällsekonomin och en stor del av befolkningen var förslavad, oftast människor som hade tagits till fånga under krig eller som begått brott. Slaveri har även funnits i Sverige, till exempel under vikingatiden…

Vad var slaveri i USA?

Slaveri i USA var en laglig institution för ägande av mänskliga slavar, främst afrikaner och afroamerikaner, som existerade i USA under 1700- och 1800-talet. Slaveri hade praktiserats i Brittiska Amerika från tidigt kolonialvälde och var lagligt i alla tretton kolonier vid USA:s självständighetsförklaring 1776.

Share this post