Populära

Har jourtelefon?

Har jourtelefon?

STIL har en jourtelefon dit både du och din arbetsledare kan ringa vid brådskande ärenden som inte kan vänta tills följande arbetsdag. Ring om du vill få snabb kontakt och undvik att skicka sms. Jourtelefonen är öppen all tid när kontoret är stängt. Telefonnumret är 070-750 85 91.

Vad innebär beredskapstid?

Arbetstagaren kan förbinda sig att vara tillgänglig under sin fritid så att han eller hon vid behov kan kallas till arbetet. Detta kallas beredskapstid och räknas inte som arbetstid. Arbetstagaren kan inte åläggas att vara i beredskap om man inte har kommit överens om det via arbetsavtalet eller via ett skillt avtal.

Vad är Jourjobb?

Jour betyder att den anställde står till arbetsgivarens förfogande på arbetsplatsen, utanför ordinarie heltid arbetstid, för att vid behov gå in i tjänstgöring. Hur jourtid kompenseras framgår av ditt kollektivavtal.

Kan man neka beredskap?

Beredskap och jour Du kanske är anställd där man är beroende av personal som är tillgänglig även utöver ordinarie arbetstid. Arbetsgivaren kan då begära att du ska ha beredskap eller jour. Beredskap innebär att du ska kunna komma till arbetet efter viss inställningstid.

Hur ofta får man ha Beredskapsvecka?

Utryckning cirka 3 gånger per beredskapsvecka i snitt.

Vad gäller för beredskap?

Beredskap. En arbetstagare som har beredskap står till arbetsgivarens förfogande utan att behöva vara på arbetsplatsen, för att kunna jobba om behov uppstår. Beredskapstiden räknas inte in i arbetstiden, men bryter veckovilan. Beredskap regleras inte i arbetstidslagen, däremot i flera kollektivavtal.

Vad räknas som beredskap?

Beredskap innebär att en arbetstagare är tillgänglig utanför både sin ordinarie arbetstid och arbetsplats för att stå till arbetsgivarens förfogande beredd att med kort varsel infinna sig till arbete.

Vad är Journatt?

– Det kan vara akuta insatser och väldigt frekvent, det kommer du inte åt med det här. Då kommer hälsoaspekterna in, då är det inte jour, då är det vaken natt. Meningen med jour är att man ska kunna sova, förutom vid akuta störningar, för du arbetar ofta före ett jourpass och en stund efter, säger Lenita Granlund.

Share this post