Allmänning

Hur gor man praktiskt nar man lastar in hasten i transporten?

Hur gör man praktiskt när man lastar in hästen i transporten?

När hästen är inne i transporten är det bra att prata lugnande medan medhjälparna stänger bommen bakom hästen. Fäll också upp baklämmen innan du sätter fast hästen och tar av tränset. Tänk på att inte stå mitt bakom lämmen utan stå vid sidan av när du fäller upp den.

Hur ska en nosgrimma sitta?

Aachen/Engelsk nosgrimma skall sitta ca två fingrar nedanför hästens kindben för att undvika skav. Den får heller inte sitta för lågt då det kan orsaka att hästen nyps mellan bett och nosgrimma. Du ska kunna få in två fingrar under nosgrimman.

Varför använder man nosgrimma häst?

Denna del kallas för nosrem eller snokrem. Denna nosgrimma stödjer bettet bra och motverkar hästen att röra sina käkar i sidled. Den undre delen, nosremmen, har två funktioner, att hålla bettet på plats och att hålla munnen stängd. Ett stort problem med denna nosgrimma är att den ofta anpassas fel.

Hur ska ett Pelhambett sitta?

Pelham ska användas med kindkedja och skumrem. Syns ofta på heta hästar på hoppbanor. Pessoabettet är väldigt skarpt, ett enda tygeltag gör att bettet snurrar i munnen, hissas uppåt i mungiporna och trycker på nacken samtidigt! Bettet blir mildare med deltatygel, kindkedja och skumrem.

Vilken nosgrimma ska jag ha?

Den engelska nosgrimman anses vara det klassiska tränset och består endast av en nosgrimma som placeras ungefär två fingrar brett under hästens kindben och stängs under sidostyckena. Den här nosgrimman passar nästan alla hästar. Den hindrar hästen från att öppna munnen för mycket, men tillåter aktiv tuggning på bettet.

Vad gör nosgrimman?

Nosgrimmans funktion är att hålla ihop hästens över- och underkäke. Det finns flera olika varianter av nosgrimmor. Den engelska nosgrimman är något bredare och kraftigare än övriga nosgrimmor. Spänn nosremmen ovanför tränsbettet så att den sitter innanför sidstyckena strax under kindbenet (cirka två centimeter).

Share this post