Allmänning

Hur manga pizzor saljs pa nyarsdagen i Sverige?

Hur många pizzor säljs på nyårsdagen i Sverige?

Nyårsdagen är den dagen på året då flest människor äter pizza i Sverige. Enligt Onlinepizza ökar deras egen försäljning med 160 procent jämfört med en vanlig dag. Onlinepizza räknar med över 70.000 beställda pizzor på nyårsdagen. Det innebär en försäljning på uppskattningsvis 5 miljoner kronor.

När äter folk mest pizza?

Pizza är populärt över hela året, frånsett sommarmånaderna och julhelgen. Årets största pizzadag år Nyårsdagen, då äter vi mer än dubbelt så mycket pizza som en genomsnittlig söndag, 105 % mer. Den andra stora pizzadagen är Första maj.

Hur mycket pizza äter vi i Sverige?

Tyskarna, som är världens näst mest pizzaälskande folkslag, äter inte ens hälften så mycket – 2,1 kilo per person och år. I Sverige har vi en jämförelsevis modest pizzakonsumtion. På ett år hinner varje svensk få i sig 1,1 kilo pizza.

Hur många pizzor säljer en pizzeria?

– Det är som mellandagsrean – fast med samma priser, säger Ebuzer Orhan, pizzabagare. I dag vaknar miljontals svenskar upp bakfulla och med tomma magar. För Pizzeria Svea i Stockholm innebär nyårsdagen mer än dubbelt så många sålda pizzor än en vanlig dag. – Vanligtvis säljer vi runt 100 pizzor per dag.

Hur många pizzor äter man per person?

Under fjolåret hann de äta 5,4 kilo pizza per person. Tyskarna, som är världens näst mest pizzaälskande folkslag, äter inte ens hälften så mycket – 2,1 kilo per person och år. I Sverige har vi en jämförelsevis modest pizzakonsumtion. På ett år hinner varje svensk få i sig 1,1 kilo pizza.

När äter man pizza?

Att pizza är så populärt beror på att många efter nyårsaftonens firande vill ha enkel och fet mat dagen efter. Ett av de tidigaste beläggen att kalla pizzaätandet på nyårsdagen för en tradition är från Sydsvenskan den 1 januari 2008: Det har blivit tradition att äta pizza dagen efter nyårsafton.

Hur många pizzor äter vi Sverige per år?

se-anknutna pizzerior runt om i Sverige via webbplatsen www.onlinepizza.se. Detta motsvarar försäljningen av cirka 179 000 pizzor via 160 restauranger i 35 svenska städer.

Hur många pizzor per år?

Idag äter svenska folket 30 miljoner Grandiosa- pizzor varje år.

Hur många pizzor gör en pizzeria per dag?

– Vanligtvis säljer vi runt 100 pizzor per dag.

Share this post