Ny

Hur Tankar man bilen med bensin?

Hur Tankar man bilen med bensin?

Sätt in pumpen så långt det går. Tryck på handtaget, och bilen tankas. När tanken är full slutar det automatiskt att pumpa så det kan inte bli överfullt i tanken. Har du inget kort och väljer att betala i en kassa, går du sedan in i butiken och betalar för din bensin.

Hur tömmer man tanken på en bil?

Kör ner ena sidan på slangen i tanken, den andra sidan i en hink eller liknande. Änden som är i hinken måste vara placerad lägre än änden i tanken. Sen suger du tills det börjar rinna bensin, stoppar ner änden i hinken igen och låter gravitationen göra resten av jobbet.

Hur fyller man på bensin?

Öppna tankluckan. För in tratten i bränslepåfyllningsöppningen. Påfyllningsröret har två öppningsbara luckor och trattens rör måste föras förbi båda luckorna innan påfyllning kan påbörjas.

Hur bokför jag drivmedel?

Företagets utgifter för drivmedel för bilar kan debiteras konto 5610 Personbilskostnader respektive konto 5620 Lastbilskostnader eller ett konto i kontoklass 4 om företaget önskar redovisa drivmedelskostnader som en direkt kostnad.

Hur mycket skatt betalar man på drivmedel?

Dagens skatt tas i första hand ut på drivmedel. Vid ett bensinpris på 14 kr/l är 4,10 kr/l energiskatt, 2,59 kr/l koldioxidskatt och 2,80 kr/l är moms, dvs totalt är 9,49 kr/l skatt, vilket motsvarar 68 procent av pumppriset. Vid en fulltankning (60 liter) betala man 570 kronor i olika skatter på bensinen.

Varför heter det Mack?

Pumparna, som hade automatiska mätare, uppfanns av ingenjör Oscar Andersson. Hans och de andra delägarnas begynnelsebokstäver bildade företagsnamnet AB MACK. Namnet göts in på pumparna som snart kunde hittas över hela landet. Med tiden kom det att bli den gängse benämningen på bensinstationer.

Vad betyder Mäck?

Meck används för att beskriva att något är jobbigt, svårt eller bara för jävla tråkigt att utföra.

Share this post