Rekommendationer

Nar kommer nya Dacia Logan?

När kommer nya Dacia Logan?

Borta är dieselmotorerna, i stället är det två bensinmotorer samt en bensin/gasmotor som gäller. Samtliga är trecylindriga enlitersmaskiner, de rena bensinmotorerna erbjuds med 65 och 90 hästkrafter medan gasmotorn är på 100 hästkrafter. Nya Dacia Sandero, Sandero Stepway och Logan marknadslanseras senare under 2020.

Är Dacia Logan en bra bil?

Ljuddämpningen är urusel, den hanterar inte gupp och gropar särskilt väl och även om den har gott om utrymme för förare såväl som passagerare, är det här inte en bekväm bil att sitta i. Styrningen är inte heller särskilt bra då Dacia Logan är tung och svårmanövrerad. Dacia Logan är inte en bil att hurra för.

Finns Dacia Duster med automatlåda?

Största nyheten när det kommer till Dacia Dusters facelift är att modellen äntligen kommer som automat. Möjligheten att välja den effektiva EDC-växellådan (en sexväxlad dubbelkopplingslåda som växlar automatiskt) är något som många längtat efter.

När kommer Dacia Spring?

Dacia kommer dock hålla sin ställning som koncernens budgetmärke. Spring debuterade så sent som 2021 och kan tyckas få en kort livscykel, men det är inte hela sanningen.

Vad kostar Dacia Spring?

Europas billigaste elbil Dacia Spring på prov inför möjlig lansering i Sverige. Dacia Spring har lanserats som Europas billigaste elbil. Modellen har främst gjort entré i de södra delarna av Europa med ett pris på under 200 000 kronor. Ibland ännu lägre med lokala subventioner.

Vad kostar en ny Duster?

Majoriteten av våra Duster har bensin som bränsle men det finns också ett mindre antal diesel. Snittet för våra Dacia Duster är att bilen är tillverkad 2020, har gått 2 497 mil och snittpriset är 161 228 kr.

Vad kostar en Dacia Spring?

Elbilen erbjuds från 16 990 euro, motsvarande 170 000 kronor i till exempel Frankrike. Dacia Spring beskrivs i huvudsak som en stadsbil i SUV-format till ett oslagbart lågt pris. Den har plats för fyra vuxna och en räckvidd på omkring 230 kilometer. I stadstempo ska den dock klara upp till 305 kilometer.

När kommer Dacia jogger till Sverige?

Det handlar om en 1,6-liters hybridmotor på 140 hästar – som också är känd från nya Renault Clio och Arkana. Dacia Jogger lanseras på svenska marknaden under våren 2022, några priser är ännu inte släppta.

Share this post