Frågor

Hur rengor man bast spisplattor?

Hur rengör man bäst spisplattor?

Gör så här:

  1. Strö bikarbonat och bakpulver över spisplattorna.
  2. Blanda 1 dl ättika med varmt vatten i en sprayflaska. Spraya över.
  3. Låt verka några minuter.
  4. Blöt en svintoboll och gnugga rosten.
  5. Torka rent med en fuktig trasa.
  6. Värm upp spisen på låg värme för att bli kvitt fukt och kondens.

Hur rengöra en spishäll?

Bikarbonat funkar också bra till rengöring av släta spishällar.

  1. Fukta två kökshanddukar med varmt vatten och lite diskmedel.
  2. Pudra sedan spishällen med bikarbonat.
  3. Lägg på handdukarna och låt ligga i en kvart och torka sedan av spishällen.

Hur rengöra en induktionshäll?

Du kan använda en fuktad tvättsvamp eller mjuk trasa med varmt vatten och diskmedel för att torka bort eventuella fläckar. Trasor gjorda av mikrofibrer ger det bästa rengöringsresultat. Det är också en bra idé att använda specialvårdsprodukter som skapar en skyddande film på ytan och som motverkar att smuts fastnar.

Hur får man bort Fastbränt på spisen?

Så här rengör du spishällen (även induktionshällen!)

  1. Spraya din putsblandning på spishällen, snåla inte med mängden.
  2. Låt putsen få verka i några minuter.
  3. Torka av ordentligt med mikrofiberduken.
  4. Är det kvar några fläckar med fastbränd mat så kan du gnugga bort dem med en sockerbit.

Hur får man bort brännmärken på spis?

Mindre slit om du rengör ofta Ta för vana att använda trasan och sprayen direkt efter varje matlagning så slipper du slita med stålullen eller skrapan. Men tänk på att ta det försiktigt, plattan eller spisen kan ge brännmärken.

Hur får man spisplattor svarta?

Du har förmodligen stött på något som heter spissvärta – en produkt som du penslar på plattorna och som gör att de blir svarta och fina.

Kan man använda svinto på spishäll?

Skulle smutsen sitta kvar och vara så pass ingrodd i spishällen så bör du undvika att använda exempelvis svinto. Ett tips är att du använder nätet som du får då du köper apelsiner; det nätet är tillräckligt starkt för att ta bort smutsen – men samtidigt ”svagt” i förhållande till spishällens yta.

Hur får man bort fläckar på Glashäll?

Vårt tips är att du blandar en sprayflaska med vatten, en deciliter ättika och några matskedar bakpulver. Denna blandning är ytterst effektiv mot all typ av smuts och det är bara att spraya på hällen, torka av med en fuktig trasa och använda en vanlig skrapa – avsedd för just induktionshällar.

Hur byter man platta på spisen?

Byta ut kokplattor på spisen Visa alla kokplattor till spisar – tryck här. Kokplattor monteras ovanifrån, men spänns fast nedifrån. Därför ska topplattan lossnas. Här sitter kokplattan fast med två bågar, var de är monterade med en mutter för vanliga plattor eller två muttrar för termostatplattor.

Var kan man köpa Spislock?

Det finns många företag på nätet där man kan köpa billiga, snygga och bra spisplattskydd och spislock. Några av dessa företag är Ikea, Rusta, Lagerhaus, Öob, Jysk och Jula.

Vad gör man rent en induktionshäll med?

Du kan använda ett milt universalrengöringsmedel eller diskmedel för att rengöra induktionshällen. Fett kan avlägsnas med ett neutralt eller lätt alkaliskt rengöringsmedel. Envis smuts och grå fläckar kan tas bort med en hällskrapa eller en rengöringssvamp för keramikhällar.

Vilka kastruller ska man använda till Glaskeramikspis?

Köper du en glaskeramikhäll behöver du inga särskilda stekpannor eller kastruller. Dina gamla duger bra, till skillnad från induktionshällen där du behöver magnetisk botten på kokkärlen.

Share this post