Populära

Vad galler for ett avbetalningskop?

Vad gäller för ett avbetalningsköp?

När du köper en vara på avbetalning ska säljaren ta ut en kontantinsats av dig som motsvarar minst 20 procent av varans kontantpris. Allt i enlighet med god kreditgivningssed. Reglerna om kontantinsats i konsumentkreditlagen gäller inte vid kontoköp, alltså köp som belastar en löpande kredit.

Vad kallas en avbetalning på en skuld?

Avbetalning, eller delbetalning som det också kallas, är en form av kreditköp där du köper en vara och betalar för den i efterhand. Det är vanligt att betalningen delas upp i flera delbetalningar under en viss period.

Hur fungerar avbetalning på bil?

Vid avbetalning ägs bilen av kredittagaren men eftersom bilen utgör säkerhet för lånet kan den inte säljas innan krediten är löst. Normalt krävs därför ingen annan säkerhet. Ett billån med avbetalning skapar handlingsfrihet för dig eftersom du kan göra extraamorteringar eller lösa krediten när du vill utan kostnad.

Vad säger lagen om lån?

När ett företag erbjuder dig en kredit, till exempel ett lån, är det konsumentkreditlagen som bestämmer vad som gäller. Lagen är tvingande till din förmån. Ett företag får aldrig ge dig sämre villkor än vad lagen säger.

Vad kallas en successiv avbetalning av ett lån med ett annat ord?

Annuitet är en amorteringsform som bygger på att man delbetalar en fast summa för både ränta och amortering vid varje betalningstillfälle. Har du ett annuitetslån betalar du alltså samma belopp fram tills lånet är helt återbetalt.

Hur fungerar en delbetalning?

Ett typiskt ”köp nu, betala sen”-erbjudande innebär att du handlar något idag och skjuter upp betalningen av hela beloppet till ett senare tillfälle. Ungefär som att handla på faktura med ovanligt långt förfallodatum. Vid en delbetalning får du din vara direkt men delar upp betalningen på exempelvis 6 eller 12 månader.

Share this post