Rekommendationer

Ar Dalen farligt?

Är Dalen farligt?

Dalen har ett sämre rykte med bland annat en uppmärksammad dödsskjutning och annan kriminalitet. Polisen klassar detta område som ett område där kriminella stör (Rikskriminalpolisen 2014:19-20). Den andra sidan av tunnelbanespåret är ett villaområde med bra rykte.

Hur är det att bo i Dalen?

Enligt många av de boende i Dalen har kontrasten mellan områdena blivit starkare med åren. – Det var så fint, det var verkligen helt otroligt här när jag flyttade in, säger Ingegärd, 75. – Nu tycker jag att det är för jävligt, jag vill inte bo här längre. Ingegärd tycker att Dalen har blivit otryggt.

När byggdes husen i Dalen?

I slutet av 1930-talet var även denna del av Gamla Enskede färdigbyggd och andra marker fick tas i anspråk. Öster om Nynäsvägen ligger i dag bostadsområdet Dalen som stod klart 1982. Intill ligger Dalens sjukhus som när det först planerades under 1960-talets andra hälft var tänkt att bli Europas största.

Hur många bor i Dalen?

Demografi. År 2017 hade stadsdelen cirka 2 700 invånare, varav cirka 11,9 procent med utländsk bakgrund.

Vilka är med i Dalen nätverket?

Ett 30-tal personer bedöms enligt polisen tillhöra Dalennätverket. Det rör sig främst om pojkar och män över 15 år, som på olika sätt har kopplingar till nätverket och säljer narkotika, uppger Andreas Lekare. Hur utsatt är Dalen? – Dalen har en problematik som är nätverkskopplad.

Hur är det att bo i Tallkrogen?

Det är skillnad på Tallkrogen och områden runt omkring. I Gamla Enskede är husen stora och dyra. I Tallkrogen finns det både villor och hyresrätter. Även om det är ett medelklassområde känns det som att det är mer blandat med folk här.

Hur är det att bo i Kärrtorp?

Notera det typiska punkthuset som signalerar att här är centrum.” Betyg: 5, för det visuella och estetiska. Men det märks att stadsdelen saknar pengar och fingertoppskänsla. Centrumet sköts inte och de sätter ut fula papperskorgar.

Hur är enskededalen?

Dalen är som sagt namnet på stadsdelen som ligger vid Sandsborg. Så man skulle kunna kunna säga att det är ett eget område. – Men, det tillhör också området Gamla Enskede, som sträcker sig från Dalen till Tallkrogen, säger Hille Lethi på Stadsmuseet i Stockholm. Vissa tror att Dalen är en del av Enskededalen.

Hur är Enskede att bo i?

Kommunikation till och från Gamla Enskede En av Gamla Enskedes styrkor är närheten till både grönområden och storstadspuls. Du tar dig till city på bara en kvart med gröna linjen från Sockenplan som ligger precis bredvid Åke Sundvalls nya projekt – eller Skogskyrkogården som också ligger intill området.

Hur är det att bo i Gamla Enskede?

Att bo i Gamla Enskede Här bor ni med ett utmärkt läge nära Enskede Skola, Triangelkyrkan samt nära mysiga Delselius Bageri, Gamla Enskede Matbod och Matateljen. Det finns även secondhandaffärer, antikaffärer och inredningsbutiker i området.

Hur är det att bo i dalen?

Hur många bor i dalen?

Vilka bor i Gamla Enskede?

I området finns 1 385 personer över 16 år och 1 385 företag.

Planeringen av nuvarande Dalen påbörjades under hösten 1973 av Stockholms Stadsbyggnadskontor genom arkitekt Leif Blomquist. Svenska Bostäder fick markanvisningen och Dalen började byggas 1979 och var färdigbyggt 1982.

Share this post