Frågor

Vad ar Ljusfestival?

Vad är Ljusfestival?

Loy Krathong är en ljusfestival som firas i Thailand varje år i november vid fullmåne, i den tolfte månaden i den thailändska månkalendern. Flytande blomsterlyktor skickas ut på floder, kanaler och dammar. Loy Krathong firas i början av november och är en ljusfestival.

När är ljusfestivalen 2021?

Nossan Ljusfestival – 1 okt – 8 okt ’22.

När är ljusfestivalen i Vänersborg?

Som en del i sitt jubileumsfirande är det anrika Vänersborgsföretaget med och inviger Vänersborgs Ljusfestival 2021 och ”tänder ljuset” i Skräckleparken torsdagen den 21 oktober, till tonerna av Vänersborgs Musikkår och med en magisk eldshow!

Varför firas Loi Krathong?

Loi Krathong lär har sitt ursprung i en hyllning till Buddhas heliga fotavtryck på stranden vid floden Namada i Indien. Stearinljusen hedrar Buddha med ljus, och att låta Krathongerna flyta iväg symboliserar att släppa allt sitt hat, sin ilska, och orenheter.

Hur och varför firar Buddhister Vesak och Loi Krathong?

Loi Krathong är en thailändsk festival som firas vid fullmåne i den tolfte månaden i den thailändska månkalendern. Flytande Krathonger, blomsterlyktor med ljus, hedrar Buddha och symboliserar att släppa allt hat, ilska och orenheter. Att sätta krathongerna i vattendrag ska även bära lycka med sig.

Hur firar man Loy Krathong?

I november varje år firas högtiden Loy Krathong i Thailand. En Krathong är en liten dekorerad flotte gjord av bananträd, blad och blommor. Man brukar även sticka ner ett ljus och rökelsepinnar som tänds strax innan flotten sätt ut på havet, i en sjö eller i en flod. Loy betyder just ”att flyta”.

Varför firar man Loi Krathong?

Loi Kratong är en thailändsk högtid. Man firar denna högtid för att visa vattnet respekt, be vattnet om förlåtelse för att man förorenar det och samtidigt tacka för att det finns och att man får använda det.

Vad är de flytande Skålarnas högtid?

I skålarna lägger man blommor, ljus och rökelse. Bilder på hur de vackra skålarna växer fram. ”Man firar det (Loi Kratong) i november, vid fullmåne. Det är väldigt viktigt att det är fullmåne.” Bild på fullmånen.

Share this post