Populära

Vad kostar en matkasse idag?

Vad kostar en matkasse idag?

Enligt föreningen Hem & Hyra ligger priset på en matkasse på runt 30–55 kronor för en stor kasse och 50–105 kronor för de mindre. Konsumentverket har räknat ut att en hemlagad middag kostar i genomsnitt 25 kronor per portion, beroende på vilka ingredienser man använder.

Vad kostar mat i olika affärer?

De 10 dyraste matbutikerna och priset på ”testkassen”:

  • ICA Supermarket City, Uppsala: 957,60 kr.
  • Matöppet Frösäng Oxelösund, Södermanland: 943,93 kr.
  • Coop Nära Malmön, Bohuslän: 917,24 kr.
  • HANDLAR’N Nattavaara, Norrbotten: 906,31 kr.
  • Coop Nära Almunge, Uppsala: 898,45 kr.
  • Tempo Vattholma, Uppsala: 894,28 kr.

Vilken är den dyraste matbutiken?

PRO undersökte matbutiker Sammanställningen som presenterades nyligen visar att det skiljer 285 kronor mellan den billigaste butikens kasse, den hos Hypermat i Charlottenberg i Värmland, och den dyraste butikens kasse hos ICA Supermarket City i Uppsala.

Vad är dyrast Ica eller Coop?

Även om skillnaden i pris förändras en aning blir rangordningen i undersökningen från billigast till dyrast i de enskilda städerna samma oavsett kundprofil….Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast.

Stockholm Pris/vecka
Ica Maxi 1 866
Coop 1 958
City Gross 1 965
Hemköp 2 038

Vilken Willys är billigast?

I samtliga städer är det Willys som har den billigaste matkassen. – Willys uttalade mål är Sveriges billigaste matkasse och det är fascinerande att se hur duktiga de är på att eftersträva den målbilden. De är uteslutande billigast på nästan varje artikel. Hela konceptet handlar om det, säger Ulf Mazur.

Är Matkasse prisvärt?

Det visade sig att matkassen på nätet till och med kan bli lite billigare än att handla själv. Fördelarna med att köpa färdiga matkassar är många. Förutom att man slipper planera måltider och ta sig till affären är nätmatkassens recept provlagade och professionellt komponerade.

Share this post