Allmänning

Hur mycket protein innehaller torsk?

Hur mycket protein innehåller torsk?

Näringsvärden för torsk (per 100 gram)

Typ Mangd
Fibrer 0.0g 0
Aska 1.1g 1.1
Vatten 80.4g 80.4
Protein 18.1g 18.1

Hur många kalorier röding?

Näringsvärde

Tillagningsstatus: Ej tillagad
Energi: 774 kJ
Energi: 185 kcal
Fett: 12 g
– Varav mättat fett: 2.2 g

Hur fet är torsk?

Fetthalten varierar med olika sorters fisk. Man talar om magra och feta fiskar. Exempel på magra fiskar är torsk och kolja som innehåller 0,3-0,5 % fett. Feta fiskar som makrill, lax, sill, strömming och ål innehåller i genomsnitt 15-20 % fett.

Finns det Omega 3 i torsk?

Olika formerna av Omega 3 finns i råvaror som linfröolja och fisk. Fisk som makrill och lax är rikt på Omega 3 (DHA + EPA) men vit fisk som rödspätta och torsk innehåller nästan inga Omega 3-fettsyror alls.

Hur fet är röding?

Efter ca två år i odlingskasse är det dags för slakt. Då väger rödingen ca 5-8 hg, ganska lagom storlek för en portion. Låter man den växa till sig ytterligare ett år väger den upp till 1,2 kg och då säljs den lämpligast som filé. Rödingen är inte lika fet som atlantlaxen och har en något tätare köttstruktur.

Vad innehåller röding?

Hälsa: Rödingen är mindre fet än lax (~8% jämfört med lax ~12%). Nästan 80% av fettet består av nyttiga fettsyror. Fisken är också rik på A, D och B12 vitaminer. Det förekommer recept med rå röding (carpaccio) eller lättstekt fisk.

Näringsinnehåll

Energi 315 kJ
Protein 17 g
Fett
varav
– Mättat fett 0.7 g

Vilken fisk har mest D-vitamin?

Livsmedel med naturligt D-vitamin Fet fisk som lax, tonfisk, makrill och sardiner anses bland många vara de bästa källorna till D-vitamin. Ägg och kött är två andra naturliga källor.

Share this post